Comunitat Valenciana

La segona jornada de vaga d'estibadors en el Port de València arranca amb "normalitat" i sense incidències

  • El segon dia de jornada de vaga dels estibadors en el Port de València ha començat este dimecres amb "normalitat i tranquil·litat", sense "cap incidència" i amb poc trànsit a causa de la decisió dels transportistes de no operar en el recinte portuari els dies de la parada per a evitar el col·lapse, segons han indicat a Europa Press fonts portuàries.
Port de València (ARXIU)
Port de València (ARXIU)
Europa Press
Port de València (ARXIU)

La d'este dimecres és la segona de les parades convocades en tots els ports espanyols per Coordinadora del Mar, principal sindicat del sector de l'estiba, al costat de CC.OO, UGT, CIG i CGT. Concretament, el col·lectiu de 6.150 estibadors portuaris estan cridats a parar en totes les hores imparells des de les 8.00 hores d'este dimecres fins a les 08.00 hores de demà dijous i, en cas que el conflicte no se solucione, hi haurà noves vagues per a les dos pròximes setmanes.

La situació en el Port de València a primera hora d'este dimecres era de "normalitat i tranquil·litat", segons el Port, la circulació era fluïda en la CV-30 per a accedir a les instal·lacions portuàries i sense retencions atés que el trànsit de camions era escàs, segons el Centre de Gestió de Trànsit (CGT). Així mateix, en els accessos a totes terminals que operen en el Port, sobre les 9.30 hores, el trànsit era "fluït" amb pocs camions.

La primera jornada de vaga, que es va celebrar este dilluns i va ser secundada pel 100% dels treballadors del sector de l'estiba en el Port de València, es va desenvolupar en el recinte portuari valencià amb "normalitat absoluta" i es van complir "íntegrament" els servicis mínims estipulats, segons van indicar fonts del Port.

No obstant açò, les terminals de Noatum i MSC, que operen en el Port de València, van decidir ampliar els seus horaris i obrir les seues portes fins a les 23.00 hores ahir dimarts i dijous que ve, dies posteriors a les jornades de vaga, per a la recepció de camions amb l'objectiu de fer front al trànsit acumulat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento