Comunitat Valenciana

EUPV cedirà a Compromís la vara de comandament de Muro en el ple del dimecres

  • El Ple Municipal de Muro (Alacant) previst per a este dimecres es tancarà amb la renúncia de Francesc Valls (EUPV) com a alcalde, que cedirà la vara de comandament a Compromís, segons es va acordar a l'inici de la legislatura entre tots dos grups.
Francesc Valls
Francesc Valls
EUROPA PRESS
Francesc Valls

En declaracions a Europa Press, Valls ha fet un balanç "agredolç" d'estos dos anys d'alcaldia perquè "la cohesió del govern municipal ha costat molt" encara que "molts dels projectes que tenia en ment sí que han vist la llum". Jacqueline Cerdà serà la pròxima alcaldessa de Muro, oficialment, després de la presa de possessió el dissabte 10 de juny en un ple extraordinari.

Compromís i Esquerra Unida van acordar a l'inici de la legislatura formar coalició en el govern municipal. Un altre dels acords al qual es va arribar és que, en els dos primers anys, l'alcalde seria d'Esquerra Unida mentre que els dos últims anys de legislatura seria Compromís el grup municipal el que prenguera el relleu en l'Alcaldia.

Alguns dels projectes que Esquerra Unida ha aconseguit en l'Alcaldia han sigut l'adaptació de les voreres per a persones amb mobilitat reduïda, el parc per a gossos o els primers pressupostos participatius en la història de Muro. Francesc Valls ha destacat que actualment "el deute en l'ajuntament és del 0%" i que quan va entrar com a alcalde "era del 20%".

L'encara alcalde també ha reconegut que "ha costat que calaren les idees d'EU en l'ajuntament" perquè eren "molts anys de govern de Compromís a Muro". L'anterior alcalde va ser Rafa Climent, actual conseller d'Economia Sostenible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento