Comunitat Valenciana

Un acusat de matar la seua parella a Villena diu que la dona va caure a una séquia per accident

  • Un home acusat de matar la seua parella a Villena (Alacant) colpejant-la amb una pedra ha al·legat durant el juí que va ser un accident i que la dona va caure a una séquia quan ell va intentar apartar-la, després que el bufetejara i que va ser aleshores quan es va donar en el cap. Ha afegit, a més, que el dia que van succeir els fets, el 22 de desembre de 2015, tots dos havien consumit cocaïna.

Així ho ha declarat durant el juí celebrat este dilluns en la Secció Primera de l'Audiència Provincial d'Alacant i que té previst perllongar-se tota la setmana.

El processat tenia un fill en comú amb la víctima i la fiscal li imputa en el seu escrit de qualificacions els delictes d'homicidi -amb l'agreujant mixta de parentiu-, maltractaments habituals i maltractaments en l'àmbit familiar, per la qual cosa demana penes que sumen més de 17 anys de presó.

A més, sol·licita la privació de la pàtria potestat i 90.000 euros d'indemnització per als pares de la morta, més 36.000 euros per a les seues dos germanes i 260.000 per als seus dos fills, menors de 14 anys i que convivien amb ella.

El ministeri fiscal sosté que el dia dels fets la víctima va decidir acabar la relació i va tirar al processat de l'habitatge, malgrat la qual cosa este va insistir a continuar i van quedar per a sopar. Durant el sopar, sempre segons l'escrit de la fiscal, van iniciar una renyina, que van continuar fora del local, del qual es van marxar amb cotxe.

En seguir la discussió, després de prendre una via de servici paral·lela a l'autovia, la víctima va parar el cotxe i va eixir del vehicle, seguida per l'acusat, que "va agafar una pedra de considerables dimensions" i es va abalançar sobre la víctima, "colpejant-la violenta i repetidament en el cap fins a matar-la, deixant després el cos ocult en uns esbarzers que hi havia, marxant-se del lloc".

Durant l'interrogatori, l'acusat va indicarque al juliol de 2015 va reprendre la relació amb la víctima, amb la qual havia estat feia 15 anys. Ha assegurat que la convivència era "bona" i que no tenien "cap problema" ni "discussions". No obstant açò, ha reconegut que no tenia una relació cordial amb la família de la seua parella, ja que quan van acabar la primera vegada ell no es va ocupar del seu fill i es va desentendre de la seua manutenció. Per esta circumstància havien decidit passar per separats la Nit de Nadal.

Així mateix, ha apuntat que la morta tenia "la mà llarga i molt de caràcter" i l'incitava a consumir droga. Ha relatat que el dia de la mort de la seua parella ella va proposar comprar un gram de cocaïna i que van consumir la droga, a més de diverses cerveses, un extrem que fins ara en les seues anteriors declaracions davant la Guàrdia Civil i el jutge no havia assenyalat.

Segons la seua versió, el dia dels fets, una vegada havien acabat de sopar en una brasería i anaven en el cotxe per la via de servici cap a Villena la dona li va proposar anar a comprar més droga, i ell va respondre que si continuaven així després de les vacances de Nadal l'anava a deixar. Davant açò, la víctima, que anava conduint, es va enfadar i va conduir de manera brusca, preguntant-li per una altra dona, fins que va parar el cotxe amb el fre de mà. En este moment, segons ha declarat al jutjat, va donar per trencada la relació, es va baixar del vehicle i va agafar la seua motxilla i els esperons que portava en el maleter, ja que es dedica al domatge de cavalls.

L'acusat, segons el seu testimoniatge, es va dirigir caminant cap a la població, quan la dona el va abraçar per darrere i després de tornar a discutir ella el va bufetejar per darrere, i ell va intentar apartar-la i li va donar amb els esperons, per la qual cosa ella va perdre l'equilibri i va caure a la séquia que hi havia al costat, on hi havia "una canal trencada" amb pedres i mala herba i allí es va colpejar el cap.

A continuació, ha relatat com va intentar reanimar-la, pensant que estava marejada, i que la va portar fins a la paret d'una caseta propera amb la intenció de recolzar-la. Quan es va donar compte que no respirava li "va caure el món damunt" i va estar tota la nit "donant tombs". Ha explicat que va anar a sa casa, es va dutxar i va tirar la roba i restes de la droga a un contenidor "per por", i que després va anar a casa de la seua germana, a qui li va explicar el succeït i esta li va recomanar que anara a la Guàrdia Civil.

Posteriorment, va acudir al lloc dels fets, on va moure el cos a la part posterior de la caseta perquè no es vera i va parar a un cotxe perquè li deixara el telèfon mòbil i cridar la Guàrdia Civil, perquè "no tenia saldo". No obstant açò, ha insistit que en les hores posteriors a l'incident estava "anat" i no recordava molt bé el que va ocórrer, entre altres coses, que la dona apareguera amb el tors quasi nu, que no s'hagen trobat els seus efectes personals i que l'hora de la mort es fixara entre la 1.00 i les 3.00 de la matinada, quan ell havia indicat que van eixir sobre les 22.00 hores. En tot cas, ha asseverat que ell no va agafar la pedra i no va colpejar amb ella la seua parella.

MIG DESPULLADA

Per la seua banda, l'agent encarregada de la instrucció del cas ha declarat que li va cridar l'atenció que la dona apareguera sense roba en la part superior del cos i amb el sostenidor mig llevat. A açò ha agregat que li faltava una sabatilla i que no es van trobar efectes personals.

També ha expressat que destacaven diverses lesions "bastant fortes" en la cara i en el cap, que donaven a entendre que no s'havien produït per una caiguda.

Ha agregat que en les imatges que van poder veure de la parella en eixir del restaurant se'ls veu discutint i a l'acusat amb una actitud "airada" i "agressiva", amb el puny tancat, una circumstància que el processat, durant la seua declaració, ha atribuït a què va alçar el comandament del cotxe per a obrir-lo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento