Comunitat Valenciana

Marzà diu que s'estudien "totes les vies per a blindar" Filosofia però és "difícil" que puga arribar el pròxim curs

  • El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha recalcat que el seu departament "està estudiant totes les vies per a blindar" l'assignatura de Filosofia en Batxillerat i, sobre els terminis per a aconseguir-ho, ha assenyalat que és "difícil que es puga arribar al curs que ve".

Marzà, que ha presidit este dijous l'acte de presa de possessió del rector de la UPV, ha realitzat estes manifestacions als mitjans en ser preguntat per les reivindicacions del professorat de Filosofia perquè el nou decret de Secundària i Batxillerat que preveu la Conselleria d'Educació s'aplique ja el curs que vé i puga "salvar" esta matèria.

Sobre este tema, el conseller ha manifestat: "Estem estudiant totes les vies per al que ja vam dir, blindar la Filosofia. Ens agradaria que la Filosofia estiguera blindada, ho volem fer i ho aconseguirem. Però cal recordar que no som nosaltres els que hem llevat la Filosofia dels estudis de Batxillerat, és el Govern de Madrid. Per tant, estem intentant anar tan ràpid com podem a revertir eixes retallades".

El titular d'Educació ha afegit que la Conselleria "està mirant les alternatives que puguen ser efectives per a la seua aplicació" i "en eixe sentit seguirà treballant".

Quan se li ha preguntat si serà el curs que ve, Marzà ha asseverat que "és difícil que es puga arribar al curs que vé". "En qualsevol cas, l'any que ve estarà sí o sí, el que diem és que estem treballant a veure les mesures".

"És evident que la Filosofia és necessària per a una formació integral del nostre alumnat. Estem al costat dels quals diuen que ha d'haver-hi més Filosofia. Ara bé, hem de saber qui ho ha llevat, el Govern central. Nosaltres hem estat treballant al costat dels diferents sectors per a revertir la situació. En sol dos anys és impossible canviar-ho tot, però estem segurs que ho anem a aconseguir", ha rematat.

EUPV EXIGIX "NEGOCIAR EL MÉS PROMPTE POSSIBLE"

Sobre este tema s'ha pronunciat també hui el coordinador general d'EUPV, David Rodríguez, que ha exigit la Consell i, en concret, a la Conselleria d'Educació, que "sega a negociar com més prompte millor amb el col·lectiu de professors de Filosofia el decret curricular de Secundària i Batxillerat amb l'objectiu de garantir la inclusió d'esta assignatura, tal com s'ha fet en altres comunitats autònomes".

"La LOMQE vol menysprear la Filosofia llevant-li hores i pes en el currículum, tota una declaració d'intencions ideològiques del PP, però el govern valencià té competències per a frenar esta decisió i, per tant, està en les seues mans corregir esta barbaritat educativa", ha explicat.

En este mateix sentit, el màxim dirigent d'EU ha incidit que un govern progressista "no pot permetre que s'aplique a la Comunitat una barbaritat com la qual pretén aconseguir el PP amb la imposició d'una llei educativa com la LOMQE, que l'única cosa que busca és un atac frontal a l'educació pública, i el cas de l'assignatura de Filosofia és un clar exemple d'açò".

Així mateix, Rodríguez ha anunciat que EUPV participarà en totes les mobilitzacions que acorden dur a terme el col·lectiu de professors d'esta assignatura amb la finalitat d'assegurar esta matèria en el currículum valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento