Comunitat Valenciana

Consell i Diputació de València "acceleraran" el centre de menors de Llíria perquè estiga en marxa a finals de 2018

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
Diputació I Consell Col·laboren Per a Accelerar El Centre Social De Lliria I El
Diputació I Consell Col·laboren Per a Accelerar El Centre Social De Lliria I El
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Diputació I Consell Col·laboren Per a Accelerar El Centre Social De Lliria I El

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València han acordat este dimarts "accelerar" les obres de rehabilitació del centre de menors de Llíria perquè puga estar en marxa "a finals de l'any que vé" o "principis de 2019". El mateix faran amb la reordenació de les infraestructures de Bétera en les quals es preveu crear el primer complex sociosanitari de la Comunitat Valenciana, un projecte que calculen que estarà "clar" en any i mig.

Així ho han avançat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, després de mantindre una reunió que, segons han comentat, "s'emmarca dins de la normalitat" de manera que "es passa de la confrontació o competició en la qual moltes vegades ha viscut la Diputació i la Generalitat, a una cooperació i un treball coordinat per a intentar arribar al màxim de ciutadania conjunt".

En este sentit, Oltra ha agraït a Rodríguez "la seua implicació personal en les polítiques socials i que açò estiga funcionant d'una manera tan coordinada, tan harmònica, i tan cooperativa. Diu molt de com ha canviat la política d'esta país", ha apuntat.

Quant a la rehabilitació del centre de recepció de menors de Llíria, la consellera ha comentat té "el compromís de la Diputació d'accelerar eixa obra".

Una altra de les qüestions que han tractat són les "infraestructures abandonades durant dècades" de Bétera, on preveuen engegar "el primer complex sociosanitari que tindrem en la Comunitat Valenciana", una cosa que ja s'ha desenvolupat en altres territoris, i que ací està en "fase embrionària". Per a tindre el projecte "clar", "l'any i mig no ens ho lleva ningú", ha apuntat.

En este espai, s'estan reordenant "recursos dispersos". Alguns que porta la Diputació quan no és la seua competència, per la qual cosa està treballant en "quina part d'eixos terrenys se cediran a la Generalitat per part de la Diputació per a gestionar eixe espai sociosanitari, quina part seguirà sent hospital i quina part serà residència vinculada a l'hospital per a persones, sobretot amb trastorn mental greu", ha precisat.

A més, hi ha un edifici en el qual estava previst un hotel per a familiars de malalts que estiguen allí. "Una comissió tècnica que estudiarà què ús se li pot donar i per tant, quina rehabilitació s'ha de fer d'eixe edifici en funció de l'ús", ha assenyalat.

PLA D'INFRAESTRUCTURES 2018

Durant la reunió, Oltra i Rodríguez han avançat també en el Pla d'Infraestructures per a 2018. "No esperar-nos a final d'any, açò també és una diferència amb els govern antics; hem passat de l'ocurrència a la planificació i estem avançant ja les necessitats que tenim perquè en 2018 puguen entrar més municipis en este Pla amb el doble objectiu d'atendre "la necessitat social" i de "combatre la despoblació de determinades zones d'interior", ha assenyalat Oltra.

Per la seua banda, el president de la diputació valenciana ha comentat que gràcies al treball conjunt entre les dos institucions, el pla de centres socials que estan desenvolupant, ha arribat en la seua primera als municipis de Llíria, Carcaixent, Paterna i Sueca, "i el que volem és continuar per eixa línia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento