Comunitat Valenciana

El PP sol·licita una comissió d'investigació en Les Corts sobre la gestió dels centres de menors

  • "Volem que durant sis mesos se sol·licite tota la documentació a la Conselleria i s'analitze la gestió", ha explicat María José Català.
  • "En estos moments no ens fiem del que diu la vicepresidenta Oltra sobre la situació dels centres de menors", ha manifestat.
  • "Suposem que estarà disposada a acceptar eixa comissió d'investigació si realment no té res que amagar sobre la seua gestió", ha dit.

La portaveu adjunta del Grup Popular en les Corts, Mª José Català, ha sol·licitat la creació i immediata posada en marxa d'una Comissió d'Investigació sobre la gestió dels centres de menors i la crisi en la gestió dels centres públics, "especialment en els de gestió directa de l'executiu com és el centre de Mont-Olivet".

Català ha indicat en un comunicat que des del seu partit han demanat esta comissió perquè siga presa en consideració en el pròxim ple si és possible. "Volem que durant sis mesos se sol·licite tota la documentació a la Conselleria i s'analitze la gestió, especialment del centre de Monteolivete, i aquells que tinguen algun tipus d'incidència", ha manifestat la 'popular'.

"Les Corts han de supervisar el control a l'acció de l'executiu i exigim saber i conéixer de primera mà si la gestió de la vicepresidenta -Mónica Oltra- durant els dos últims anys ha sigut la correcta i adequada i exigir responsabilitats si així no haguera succeït", ha subratllat Catalá.

Al seu juí, els fets que s'han anat coneixent sobre suposats abusos a menors i maltractaments "donen una imatge clara d'un relat de la gestió de la vicepresidenta durant els dos últims anys". En este sentit, ha considerat "tremendament greu que es produïsquen situacions com les quals estem coneixent estos dies", per la qual cosa abans d'exigir responsabilitats volen "tindre tota la informació i tindre un coneixement clar del que ha succeït", ha assenyalat.

Respecte al funcionament de la comissió, el PP vol que es realitze "amb garanties, respectant les dades que incideixen en estos menors tutelats perquè cal tindre un respecte absolut a la privacitat dels menors", ha subratllat.

No es "fien" d'Oltra

"En estos moments no ens fiem del que diu la vicepresidenta Oltra sobre la situació dels centres de menors. Suposem que estarà disposada a acceptar eixa comissió d'investigació si realment no té res que amagar sobre la seua gestió", ha manifestat la 'popular', que ha demanat el recolzament a tots els grups parlamentaris.

La portaveu ha explicat que "amb esta comissió d'investigació volem saber la veritat del que ha succeït amb els nostres menors, els xiquets que depenen directament de l'administració autonòmica", així com si l'acció de l'administració autonòmica "ha sigut suficient i si han adoptat les mesures oportunes". "No hi ha cap problema a analitzar també anys arrere encara que el problema de totes les circumstàncies que s'estan coneixent han succeït durant la gestió de Mónica Oltra", ha precisat Catalá.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento