Comunitat Valenciana

Advocats Cristians denunciarà Ribó si elimina carrers dedicats a "màrtirs de la persecució religiosa"

  • L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians (AEAC) ha advertit este dijous que denunciarà l'alcalde de València, Joan Ribó, per presumpta prevaricació si elimina els noms "dels carrers dedicats als màrtirs de la persecució religiosa dels anys 30".

Així ho ha assegurat en un comunicat després de conéixer els plans del consistori de canviar els noms de la llista de carrers de la ciutat, eliminant els noms relacionats amb el règim franquista per a complir amb la Llei de Memòria Històrica.

La presidenta de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha explicat que "la pròpia Llei de Memòria Històrica, en el seu article primer, assumix com a objecte reconéixer a els qui van patir persecució o violència per les seues creences religioses", per la qual cosa "eliminar els carrers dels màrtirs religiosos seria anar contra la pròpia llei".

Al seu juí, Joan Ribó cometria presumptament dos delictes amb esta mesura: prevaricació i discriminació per motius religiosos. "Estem disposats a portar a Joan Ribó davant els tribunals si finalment canvia el nom d'estos carrers", ha insistit Castellanos.

Segons han indicat des de l'associació, "un dels besnéts ha mostrat la seua sorpresa amb este anunci per part de l'Ajuntament ja que els seus avantpassats van ser covardament assassinats en una cuneta per una quadrilla d'anarquistes" i "el seu únic delicte va ser ser catòlics", ja que "no van ser franquistes, ni van ocupar càrrecs públics, ni van ser militars".

De moment, l'Associació Arrelats ha iniciat una petició ciutadana en el portal Change.org que ja porta recollides més de 3.000 firmes sol·licitant que es faça marxa enrere en esta mesura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento