Comunitat Valenciana

El TSJCV proposa un protocol d'actuació davant d'atacs informàtics

  • L’alt tribunal proposa una convocatòria "extraordinària" de la comissió mixta amb la Conselleria de Justícia per a la seua elaboració.
  • L’objectiu és "minimitzar" la incidència de possibles imprevistos en el funcionament dels òrgans judicials.
  • La sala ha expressat seua "gran preocupació" per la situació generada en els òrgans judicials en general i, especialment, en els jutjats en funcions de guàrdia.
Ciudad de la Justicia de Valencia
Ciudad de la Justicia de Valencia
EUROPA PRESS
Ciudad de la Justicia de Valencia

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha proposat la convocatòria d'una reunió extraordinària de la comissió mixta amb la Conselleria de Justícia per a l'elaboració d'un protocol d'actuació enfront d'eventuals atacs informàtics per a "minimitzar" la seua incidència en el funcionament dels òrgans judicials.

Així ho ha acordat la Sala de Govern de l'alt tribunal valencià, en el transcurs d'una reunió celebrada aquest dimecres en la qual es van analitzar les "disfuncions" registrades en els jutjats de la Comunitat des del passat 15 de maig com a conseqüència de les mesures de seguretat (parades informàtiques) adoptades pels tècnics de la Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de l'administració autonòmica, segons ha informat el TSJCV en un comunicat. 

La sala ha expressat la seua "gran preocupació" per la situació generada en els òrgans judicials en general i, especialment, en els jutjats en funcions de guàrdia, alguns dels quals van haver de posposar la celebració de judicis ràpids o prorrogar detencions "davant la impossibilitat d'accedir al Sistema de Registres Administratius de Suport a l'Administració de Justícia (Siraj) i al Registre Central de Penats i Rebels". 

En aquestes aplicacions informàtiques del Ministeri de Justícia s'anoten mesures cautelars, sentències i ordres de protecció de maltractades i es consulten els antecedents penals. El TSJCV considera necessari aprovar un protocol d'actuació, pel que proposa una convocatòria "extraordinària" de la comissió mixta, amb la participació de magistrats, jutges, lletrats de l'Administració de Justícia i representants de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana. 

La sala de Govern del TSJCV ha manifestat el seu agraïment als tècnics de la DGTic pel "intens treball" realitzat per al restabliment del servei, així com a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i als jutges degans, lletrats de l'Administració de Justícia i als funcionaris per la seua col·laboració "en la minimització d'efectes i normalització del servei".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento