Comunitat Valenciana

Una exposició en l'Ateneu Mercantil repassa la història de l'estació del Nord de València

  • Recull reproduccions dels plànols originals, fotografies, maquetes i peces de ceràmica original.
  • La mostra, que es podrà visitar des del 19 de maig i fins al 15 de juny, s’instal·la coincidint amb el centenari de la infraestructura ferroviària.
  • Està organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes, dependent de la Conselleria d'Habitatge amb la col·laboració de diverses institucions.
Fragmento del cartel de la exposición de la Estación del Norte
Fragmento del cartel de la exposición de la Estación del Norte
ATENEO
Fragmento del cartel de la exposición de la Estación del Norte

L'Ateneu Mercantil de València inaugurarà divendres que ve, 19 de maig, l'exposició 'Trobades en l'estació. València-Nord, un espai de modernitat (1917-2017)', que commemora el centenari de l'estació del Nord. La mostra, que es podrà visitar de forma gratuïta fins al 15 de juny, s'organitza mitjançant un discurs que recorre els diversos aspectes relacionats amb l'estació del Nord, des de la figura de l'arquitecte que la va dissenyar, Demetrio Ribes, fins a la vida quotidiana, passant pels seus projectes, la seua arquitectura i la seua ornamentació.

Entre les obres exposades, es troben reproduccions dels plànols originals de Demetrio Ribes, fotografies tant històriques com actuals, peces de ceràmica original o una maqueta inèdita. Durant el temps en el qual es pot visitar l'exposició en l'Ateneu Mercantil, també s'organitzaran quatre conferències sobre l'Estació del Nord per a aprofundir en diversos aspectes d'aquest emblemàtic edifici de la ciutat.

L'edifici de viatgers de l'estació va començar a prestar serveis el vuit d'agost de 1917. Hui és una obra centenària que concentra històries arquitectòniques, tecnològiques, urbanes, socials, econòmiques, que li revesteixen d'un gran interès cultural i patrimonial. És símbol de la societat valenciana, una fita indiscutible en la ciutat i un dels exemples més representatius de l'arquitectura ferroviària, de l'empresa que la va realitzar amb una monumentalitat digna de reconeixement i d'una societat valenciana que va col·laborar amb els seus artesans i industrials en la seua construcció. L'estació del Nord és Monument històric artístic des de 1983.

L'exposició, organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes, dependent de la Conselleria d'Habitatge, compta amb la col·laboració i el suport de l'Ateneu Mercantil, així com ADIF, la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, el CEDEX-CEHOPU del Ministeri de Foment, el Ajuntament de València, i col·leccionistes privats i de la pròpia família de l'arquitecte a través de la col·lecció Guillot-Ribes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento