Comunitat Valenciana

PP diu que la situació en centres de menors denunciada per Oltra és mentida i l'acusa de ser "experta en embolics"

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Centre d'acolliment de Monteolivete
Centre d'acolliment de Monteolivete
EUROPA PRESS
Centre d'acolliment de Monteolivete

El diputat del PP en les Corts José Juan Zaplana ha acusat este dimarts la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, de ser "experta en embolics i enganys", al mateix temps que ha indicat que tot el que va denunciar el dilluns sobre els centres de menors de la Generalitat obsolets, amb menjar caducat i amb indicis de maltractaments en l'etapa dels 'populars' és "mentida". Per este motiu, des del grup parlamentari han sol·licitat la seua compareixença en la Cambra valenciana.

"Tot el que explica sobre els centres de menors és, bàsicament, mentida", ha destacat el parlamentari durant la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual ha recordat que tots els anys la Fiscalia de Menors i el Síndic de Greuges realitzen inspeccions en estos centres, en els quals segons la Conselleria, hi ha instal·lacions "obsoletes" de l'etapa del PP que "no reunixen condicions d'habitabilitat", un teixit residencial en mans privades i "sense control", -açò és, "solament" 6 inspeccions als 80 centres existents en 3 anys-, menjar "escàs i caducat" i "indicis de maltractaments" en un dels menors.

Zaplana ha apuntat que existixen queixes al Síndic de Greuges sobre els centres de menors a les quals la Conselleria ha respost amb un "està tot bé, no hi ha cap problema" i ha considerat que la denúncia d'Oltra -que ha demanat que documente i porte al jutjat- és "una cortina de fum" davant els "sis mesos d'impagaments als centres de menors" per part de la Conselleria que estos han denunciat.

"Porta 2 anys com a consellera", ha subratllat el diputat, qui ha indicat que en este temps Oltra "hauria d'haver inspeccionat" eixos centres. "Eixe és el seu treball, no passejar-se pels platons", ha criticat el 'popular', qui s'ha preguntat si va a poder demostrar "el que diu que els funcionaris tenien recomanació no escrita de no visitar els centres". A més, s'ha referit a la desaparició del "diari de les xiques" del centre i ha qüestionat que desapareguera en l'etapa del PP al capdavant de la Generalitat.

"LA CARA MOLT DURA"

Per la seua banda, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assegurat que Zaplana "té la cara molt dura" per dir que la denúncia de la consellera és mentida. "En temes tan importants no podem fer este tipus de demagògia", ha subratllat Ferri, qui ha apuntat que només hi ha 7 inspectors per a supervisar els centres, un fet que ha atribuït a l'etapa del PP.

"És com si digueren 'vos esteu menjant la meua mala gestió i a més encara no ho heu solucionat', s'estan rient en la nostra cara", ha criticat el diputat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento