Comunitat Valenciana

La dansa s'estrena aquest diumenge en els jardins del Palau de la Música amb Rocío Molina

  • Segons la regidora Glòria Tello, “farà reflexionar sobre la maduresa, la vitalitat i l'experiència que la gent gran pot aportar”.
  • Rocío Molina investiga nous camins desconeguts, nous moviments que sorgeixen, gràcies a la relació amb el públic, renovats.
  • L’actuació es desenvoluparà a les 18:30 h. dins del festival 10 Sentits, que porta per lema ‘per majors’.
La bailaora lleva su arte a espacios abiertos en esta iniciativa
La bailaora lleva su arte a espacios abiertos en esta iniciativa
ROCÍO MOLINA
La bailaora lleva su arte a espacios abiertos en esta iniciativa

La dansa es convertirà en la protagonista en els jardins del Palau de la Música de València aquest diumenge 14 de maig a les 18.30 hores amb l'espectacle 'Impulso' de la reconeguda coreògrafa i balladora Rocío Molina, Premi Nacional de Dansa 2010.

Es tracta de la primera vegada que el recinte habilitat en l'antic llit del riu Túria acull un espectacle de dansa professional, fins ara un espai en el qual es desenvolupen altres activitats de l'auditori valencià com el Festival de Jazz, segons ha informat el consistori en un comunicat. 

La proposta artística 'Impulso' és d'accés lliure, s'emmarca en el Festival 10 Sentits i està relacionat amb el lema d'aquesta edició 'Per Majors'. També forma part del Palau "obert" i social de l'auditori valencià perquè, com ha explicat la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, "es tracta d'un gran espectacle que farà reflexionar sobre la maduresa, la vitalitat i l'experiència que la gent gran pot aportar a la nostra societat".

Al mateix temps, "compleix amb la voluntat d'acostar la cultura i, en aquest cas, la dansa de molta qualitat a tots, en la línia del Palau obert que estem desenvolupant amb tanta il·lusió".

'Impulso' té com a protagonistes al costat de Molina a Gema Caballero, Pablo Martín Caminero i Pablo Martín Jones. Per a la seua creadora, suposa una manera de recerca previ a la producció d'un nou espectacle.

Improvisant en un museu, en la riba d'un riu o del mar, en un parc o en una església, Rocío Molina investiga nous camins desconeguts, nous moviments que sorgeixen, gràcies a la relació amb el públic, renovats. En definitiva, "experiments que s'alimenten de l'intercanvi artístic".

Flamenc que abraça l'avantguarda 

Des de l'organització destaquen que la balladora ha desenvolupat un llenguatge propi basat en la tradició reinventada de "un flamenc que respecta les seues essències i s'abraça a les avantguardes". Premi Nacional de Dansa de 2010, Rocío Molina és artista associada del Chaillot- Théâtre National de la Danse a París (França), on va estrenar la seua nova obra al novembre de 2016.

A més, és Premi Max 2015 a la millor coreografia per 'Bosque Ardora' i va obtenir un guardó especial en els Danse National British Awards de 2016. "Les seues actuacions són reconegudes per crítica i públic com a esdeveniments escènics singulars, amb gran virtuosisme tècnic, recerca formal i la bellesa visual", asseguren des del consistori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento