Comunitat Valenciana

Cuesta: "'Chanín' era l'aconseguidor i li encantava regalar"

  • L'exgerent d'Emarsa, Esteban Cuesta, ha apuntat a l'excap d'informàtica de l'entitat, Sebastián García Martínez, conegut com 'Chanín', com "l'aconseguidor" de la "trama" dels llots i ha assegurat que "li encantava regalar". "Em va donar un ordinador xicotet i exclusiu de Nova York que no tenia ni la 'ñ' i la factura està per ací -en el procediment d'Emarsa-".

Cuesta ha dedicat part de la seua compareixença davant el tribunal que jutja la peça principal d'Emarsa a parlar del paper que exercia 'Chanin' en Emarsa, qui va declarar esta setmana que li va donar 1,8 milions d'euros a l'acusat i que este es repartia 180.000 euros al mes juntament amb l'expresident d'Emarsa i exvicepresident de la Diputació, Enrique Crespo; i els exalts càrrecs de l'Emshi José Juan Morenilla i Ignacio Bernácer.

L'exgerent ha negat estos extrems i ha assegurat que "com a màxim" ha rebut 150.000 euros de 'Chanín', "i no més", ha asseverat. També ha indicat que li va permetre i va pagar "facturació fictícia" en l'empresa pública perquè era una persona "que no se li podia controlar".

Ha explicat que tots dos mantenien una relació "personal", en la qual compartien viatges i vacacions familiars, i ha assenyalat que era el "aconseguidor" i que "li encantava regalar". "Va ser en la Comunió del meu fill i li va regalar una Play Station i la factura estarà en la causa. També em va regalar un quadre en separar-me i un ordinador xicotet i exclusiu de Nova York que no tenia ni la 'ñ' i la factura està per ací".

Així mateix, li va abonar una plaça de garatge, li va pagar obres en immobles familiars i fins a gasolina a Albacete: "A mi això m'ho regalava Martínez però jo mai l'he obligat a què em fera res a canvi de res", ha insistit. També ha dit que un cap de setmana li va deixar el cotxe de la seua dona i se'l va tornar amb les rodes canviades. "Així que li vaig dir... fenomenal!. I després resulta que les rodes estan ací posades ara -en el procediment-", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento