Comunitat Valenciana

Mulet diu que tornaria a trencar la foto de Susana Díaz i denuncia que els socialistes l'insulten

  • Diu que fou fruit de l'acalorament del debat i una reacció al fet que en els dos últims Plens ha rebut insults des de la bancada socialista.
  • "Hi ha senadors del PSOE que m'han cridat pallasso, mamarratxo i fastigós. Zombi em diuen molt", ha assegurat el senador.
  • "Em pareix més excessiu que una presidenta autonòmica insulte un partit que està governant amb ells (...) Si t'agredeixen no anem a posar l'altra galta", declara.
Carles Mulet trenca la fotografia de Susana Díaz
Carles Mulet trenca la fotografia de Susana Díaz
SENADO
Carles Mulet trenca la fotografia de Susana Díaz

El senador de Compromís Carles Mulet -que el dimarts va trencar una foto de Susana Díaz des de la tribuna d'oradors de la Cambra- ha explicat que ho tornaria fer, que va ser fruit de l'acalorament del debat i una reacció al fet que en els dos últims Plens ha rebut insults des de la bancada socialista, segons ha explicat en declaracions a Europa Press.

"Estes escenificacions li les faig al PP i no m'insulten tant com el PSOE. Hi ha senadors del PSOE que m'han cridat pallasso, mamarratxo i fastigós. Zombi em diuen molt", ha assegurat el senador, que situa l'origen del que va ocórrer este dimarts en el Ple anterior, quinze dies arrere: el debat es va tensar a propòsit d'una moció socialista sobre el Corredor Mediterrani que Units Podem i Compromís no van recolzar per diferències sobre el traçat de l'obra (també ERC s'oposava).

Els socialistes van retirar la moció vist el desacord i la presidenta de la Junta, Susana Díaz, va mediar en la polèmica i va qualificar "d'esquerra inútil" Compromís i Podem, als quals va acusar d'haver boicotejat la iniciativa.

"És fàcil perdre els estreps"

Mulet ha acusat els senadors socialistes d'haver-li provocat i haver-li fet "perdre els estreps". "És fàcil en eixa situació que arribes a fer coses com trencar la foto, que no ho tenia previst", justifica el senador de Compromís.

Afig que no té intenció de disculpar-se llevat que reba primer disculpes dels qui creu que l'han insultat, començant per la pròpia presidenta de la Junta, i que així li ho va dir per Twitter a Pedro Sánchez, contrincant de Susana Díaz en les primàries socialistes per la Secretaria General del PSOE i que en eixa mateixa xarxa social li havia exigit disculpes. "Si ella es disculpa jo no tinc problema, la primera que va agredir innecessàriament va ser ella", recalca.

Carles Mulet explica que la direcció del PSOE en el Senat no li ha exigit que rectifique. Sí ho va fer a títol personal i en els passadissos el secretari quart de la Mesa de la Cambra, el socialista andalús Juan Carlos Raffo, i des de la tribuna d'oradors, el socialista lleonés Ander Gil. "Li exigisc una rectificació del seu greu comportament", li va etzibar este senador.

Mulet no obstant açò manté que l'insultat és ell i que no li pareix un excés haver trencat la foto. "Em pareix més excessiu que una presidenta autonòmica insulte un partit que està governant amb ells, un dels socis de Ximo Puig i ni Puig li ha demanat que modere el to. Si t'agredeixen, no anem a posar l'altra galta", conclou el senador.

El polèmic gest

Carles Mulet va aprofitar un debat este dimarts a la nit en el Ple del Senat sobre obres a Aragó per criticar el PSOE després de la citada polèmica pel Corredor Mediterrani. "La seua cap, -va dir des de la tribuna d'oradors ensenyant una foto de Susana Díaz -, esta senyora ens va cridar esquerra inútil". I va passar a trencar la imatge de la dirigent socialista.

"A esta senyora no la cridarem esquerra inútil. Sabem que cridar-li esquerra la pot ofendre, la cridarem útil, útil per a la dreta. I per als valencians, una amenaça", va agregar. El seu comentari i el seu gest va provocar protestes en els escons i es va escoltar un "quin fàstic" des de la bancada socialista, al que Mulet va replicar rient-se: "Quin fàstic, sí, quin fàstic de senyora".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento