Comunitat Valenciana

Arxivada la causa oberta a Coepa per suposades irregularitats en l'ús de subvencions

  • El Jutjat d'Instrucció 9 d'Alacant ha acordat el sobreseïment lliure de la causa oberta a la Confederació Empresarial de la Província d'Alacant (Coepa) després de la denúncia interposada pel Servici Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) per suposades irregularitats en les despeses de subvencions, informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Segons la interlocutòria, notificada a les parts, els presumptes delictes de frau de subvencions, falsedat, estafa i apropiació indeguda pels quals ha sigut investigada la patronal alacantina estarien prescrits. A més, la jutgessa no aprecia "indicis racionals" del delicte que també s'al·legava d'insolvència punible.

El Servef -depenent de la Conselleria d'Economia- va denunciar Coepa pels presumptes delictes de frau de subvencions, falsedat documental, estafa, apropiació indeguda, frustració de l'execució i insolvència punible en la construcció del seu centre d'oficis de Babel.

El Servef acusava la patronal d'haver duplicat factures en les ajudes sol·licitades per a la construcció del centre i de no haver justificat més de dos milions d'euros (2.048.165,71 euros).

Així, s'argumentava que el Servef des de l'any 2005 fins a l'any 2010 va concedir subvencions a Coepa per un import de 1.915.000 euros. En tots els convenis s'establia com a clàusula que la finalitat del centre havia de mantindre's com a mínim durant 10 anys, una cosa que l'informe del Servici Territorial d'Alacant de 25 de gener de 2016 concloïa que no s'havia complit, per la qual cosa es van reclamar els diners a Coepa i es va presentar la denúncia davant els jutjats a l'agost.

Ara, la magistrada ha determinat en la seua resolució, contra la qual cap recurs, la prescripció dels presumptes delictes de frau de subvencions, falsedat, estafa i apropiació indeguda, "tenint en compte que, entre la data del denúncia, el 4 d'agost de 2016 i la data de concessió de l'última subvenció, el 15 de novembre de 2010, transcorre amb escreix el termini de cinc anys" que establia el Codi Penal per a estos casos. Sobre la suposada insolvència punible, no veu "indicis racionals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento