Comunitat Valenciana

El Consell crea una Oficina per a atraure projectes de 600.000€ o que creen més de 10 ocupacions

  • Esta oficina oferirà a estos projectes empresarials un full de ruta per a ajudar-los amb els tràmits que han de seguir.
  • Estos projectes hauran de ser "rigorosos i respectuosos amb l'entorn" i "promoure la inclusió social, la igualtat i la conciliació".
  • "Un Govern progressista no solament millora la situació de les persones sinó que gestiona millor l'economia", ha dit el president.
Puig i Soler presenten l'Oficina d'Inversions
Puig i Soler presenten l'Oficina d'Inversions
EUROPA PRESS
Puig i Soler presenten l'Oficina d'Inversions

El Govern valencià posarà una Oficina d'Inversions, dependent de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), per a atraure projectes empresarials prioritaris, aquells que suposen una inversió de 600.000 euros o que creen més de 10 llocs de treball.

El cap del Consell, Ximo Puig, i el conseller d'Economia, Rafa Climent, han presentat este dilluns l'avantprojecte de llei de creació del punt d'atenció a la inversió, que s'aprovarà divendres que ve en el ple del Consell, i que permetrà a estos projectes reduir a la mitat els terminis i tràmits administratius.

Esta oficina oferirà a estos projectes empresarials un full de ruta per a ajudar-los amb els tràmits que han de seguir i les incidències prèvies que s'han de solucionar. Per a açò l'Oficina d'Inversions comptarà amb una comissió permanent i diferents comissions tècniques per a cadascun dels projectes.

Estes comissions estaran integrades per representants dels departaments de la Generalitat involucrats, de l'IVACE així com de l'administració local on es desenvolupe el projecte i de tots aquells representants d'altres departaments, institucions públiques i privades i empresarials. Estos projectes hauran de ser "rigorosos i respectuosos amb l'entorn" i "promoure la inclusió social, la igualtat en l'àmbit laboral, la conciliació laboral i la corresponsabilitat, a més de ser financerament viables".

Sobre este tema, Puig ha recalcat que es passarà "d'una Administració punitiva a una Administració col·laborativa". "Anem a ser socis de les empreses per a aconseguir que nous projectes s'assenteixen a la Comunitat Valenciana gràcies a un únic interlocutor", ha garantit.

Així, es vol "aconseguir transformar el model valencià" i sobre este tema ha apuntat que encara que són conscients que "no es pot aconseguir de hui per a matí", ha destacat que "ja" disposen de dades que demostren que "un Govern progressista no solament millora la situació de les persones sinó que gestiona millor l'economia".

Puig ha recalcat que a partir d'ara tots els empresaris saben que "ací a ningú se li demana res a canvi de res que no siga legal". "Els empresaris saben que hi ha un Govern ètic que vol fer una economia ètica a favor de l'ocupació", ha postil·lat.

Per la seua banda, el conseller Climent ha aclarit que esta norma "no està dirigida únicament a projectes d'inversió o reinversió d'empreses d'àmbit internacional" sinó que és "perfectament aplicable a les locals, regionals o estatals".

Funcionament

Així, les Administracions estaran coordinades per a fer arribar a esta oficina una possible inversió. L'IVACE analitzarà si compleix amb els criteris exigits i en cas afirmatiu es farà saber a totes les entitats per a involucrades perquè col·laboren en l'agilitzar el projecte. Els projectes considerats d'interés per a la Comunitat tindran una tramitació "preferent i urgent" i els terminis es reduiran a la mitat.

En eixe sentit, ha destacat que amb estes mesures tracten d'actuar contra "l'elevada taxa de tancament d'empreses, una parada insostenible i una ralentització del creixement econòmic" que són "la trista herència de la crisi econòmica internacional i d'unes polítiques poc efectives desenvolupades fins a l'anterior legislatura".

Així, ha apuntat que les xifres d'inversió atretes per la Comunitat valenciana "no han canviat la tendència dels últims anys": "el 70% de la inversió es concentra a Madrid i Catalunya amb unes xifres que a la Comunitat no reflecteixen els avantatges competitius del nostre territori".

Soler ha apuntat que esta situació és conseqüència del "dúmping fiscal exercit per Madrid amb bonificacions en diferències imposats i amb un IRPF molt inferior que la resta de comunitats", a més de la capitalitat i el "efecte calme".

De fet, en 2016 la inversió estrangera directa ha caigut un 7% a nivell mundial segons l'OCDE, un descens que a Espanya es va notar en 11 comunitats. No obstant açò, ha ressaltat que la Comunitat compta amb 11.000 empreses amb capital estranger de les quals poc més de mil són de capital 100% estranger.

No obstant açò, ha destacat que este projecte de llei, que s'ha treballat "a consciència", reduirà els termes dels tràmits administratius i barreres burocràtiques que "dificulten i en molts casos impedeixen que un projecte empresarial aterre en el nostre territori".

"Espere que este avantprojecte de llei marc un abans i un després quant a la col·laboració interadministrativa i aconseguisca canviar la tendència i les xifres relatives a la implantació de projectes empresarials sostenibles i generadores de treball", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento