Comunitat Valenciana

Meco, Estañ i Llima es disputaran la Secretaria General de Podem i el resultat es coneixerà el 22 de maig

  • Un total de tres candidatures han presentat les seues propostes per a la Secretaria General i el Consell Ciutadà Valencià de Podem-PV, després d'un procés de negociacions en el qual finalment s'han consolidat tres llistes principals amb les seues corresponents propostes per a la Secretaria General i documents polítics i organitzatius, a les quals se sumaran independents.

Estes llistes són: 'Més Morat, Més Podem', liderada per la portaveu adjunta en les Corts, Fabiola Meco, 'Marea per Aprofundir el Canvi', amb el diputat autonòmic Antonio Estañ com a candidat, i 'Obrint Podem', amb la qual es presenta la senadora Pilar Lima.

Després d'un breu termini per a possibles revisions, el pròxim dia 6 es publicaran les llistes definitives, amb el que començarà la recta final de la campanya que culminarà en el la Assemblea Ciutadana del 14 de maig, dia en el qual donaran començament les votacions telemàtiques, obertes fins al 20. Finalment, es donaran a conéixer els resultats definitius el dia 22.

El 14 de maig se celebrarà oficialment l'Assemblea Ciutadana de Podem convocada pel secretari general del partit i el Consell Ciutadà Valencià. Amb esta convocatòria s'han obert diversos processos que finalitzaran amb l'elecció d'una estratègia polític-organitzativa per a Podem per als pròxims quatre anys i amb la renovació de tots els càrrecs que dirigixen esta organització en la regió, la Secretaria General i el Consell Ciutadà Valencià, així com la Comissió de Garanties Democràtiques.

Els inscrits podran triar els llocs del Consell Ciutadà Valencià i la Secretaria General, màxims òrgans de Govern intern de la formació habitada, així com els integrants del Comité de Garanties autonòmic. Les votacions telemàtiques es duran a terme pel sistema 'Desborda' i amb documents i Secretaria units. A més, hi haurà votacions presencials per a decidir, de forma anàloga a com va ocórrer en l'Assemblea Estatal, almenys dos representants per part dels cercles territorials i sectorials.

Com en els anteriors, estos processos electorals de Podem seguixen la correcció per l'anomenada cremallera de gènere.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento