Comunitat Valenciana

Betoret preferix un Congrés del PP de València de 2 voltes per portar la democràcia "fins a les últimes conseqüències"

  • La candidatura de Vicente Betoret, actual president del PP de la província de València i que opta a ser reelegit per a este càrrec, defèn de cara al pròxim Congrés del partit "qualsevol pacte que mantinga l'estabilitat". En tot cas, davant l'anomenada solució de Sevilla, preferix que en el conclave hi haja dues voltes, "tal com marquen els estatuts", amb la finalitat de "defendre la democràcia fins a les seues últimes conseqüències".
Vicente Betoret
Vicente Betoret
PP
Vicente Betoret

Així ho ha explicat el secretari general del PPVal, Vicente Ferrer, a preguntes d'Europa Press sobre l'estat del procés cap al pròxim Congrés provincial, al qual han manifestat la seua intenció de concórrer, a més del propi Betoret, Mari Camen Contelles i María José Penadés.

Hui mateix, Contelles s'ha mostrat "favorable a negociar una solució similar a l'adoptada a Sevilla per desbloquejar la celebració del Congrés provincial". D'esta manera, aposta per iniciar el procés congressual i pactar els termes per a elaborar una única llista en la qual s'integren les diferents alternatives, basada en la representativitat obtinguda a través del vot dels afiliats. El candidat de la llista guanyadora en la primera votació ocuparia la presidència del partit mentre que l'altra candidatura oferiria una terna de noms per a ocupar la secretaria general.

"A CARA DE GOS"

Sobre este tema, Vicente Ferrer ha recalcat que a Betoret "no li espanta en absolut haver de votar, ha recolzat obertament la democràcia interna del partit; el que li preocupa són les conseqüències que tindria un congrés a cara de gos, perquè és evident que el resultat seria un partit fracturat i dividit".

Per eixa raó, enfront de l'alternativa Sevilla -que no ha proporcionat estabilitat- des de l'equip de Betoret es preferix una votació amb dos voltes. "La senyora Contelles -ha continuat Ferrer- estaria encantada amb guanyar eixe Congrés a cara de gos per un vot perquè el que perseguix és la presidència. En canvi, a Betoret no li causaria cap satisfacció guanyar-ho per 200 si el partit queda dividit perquè li preocupa és el partit".

En esta línia, ha retret a Contelles que "s'haja negat a arribar a un acord fins a en tres ocasions" i, fins i tot, haja arribat a "insultar Betoret" i pretendre, després, que és el president el culpable de no aconseguir un consens.

Vicente Ferrer ha insistit que la solució passa per "un acord que ens permeta arribar al Congrés en una situació en la qual el partit isca reforçat perquè haurem de fer front a unes eleccions en un any i mitjà". "Tots els militants i càrrecs públics estem fent un enorme esforç en els municipis per recuperar la confiança dels ciutadans per a fer-ho saltar per l'aire perquè algú vol no sé què", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento