Comunitat Valenciana

El PP arreplega firmes per tota la província de València "en defensa dels drets lingüístics" dels valencians

  • El Partit Popular de la província de València ha iniciat una campanya de recollida de firmes per totes les comarques de la província per a "defendre els drets lingüístics" dels valencians i "rebutjar les imposicions que volen acabar amb 35 anys de lliure convivència", segons ha explicat el President del PPVAL, Vicente Betoret.

Així s'ha acordat durant la reunió mantinguda pel PPVAL entre experts, professionals del sector, representants de l'àmbit educatiu, responsables d'institucions educatives, famílies, alcaldes, portaveus i representants sindicals per a abordar les conseqüències del nou decret lingüístic de la Generalitat Valenciana.

El president del PP provincial ha denunciat que la fi del Decret és el de "imposar l'ús d'una llengua sobre una altra" amb la política del "pensament únic" i "trencant un consens que s'ha mantingut durant dècades amb la Llei d'Ensenyament del Valencià, una etapa on la llengua mai servia per a enfrontar".

Així, ha assenyalat que els valencians són víctimes d'una campanya de "submissió lingüística" on "el que no se sotmet, perd", per la qual cosa el PPVAL arreplegarà en totes les comarques de la província suports ciutadans amb l'objectiu de "sostindre quantes accions siguen necessàries per a traslladar-li al conseller d'Educació, Vicent Marzà, el 'no' de la societat valenciana a les imposicions i a les discriminacions".

Per a açò, el PP coordinarà la recollida de firmes a través dels alcaldes i portaveus dels municipis de la província amb l'objectiu de "posar en valor el sentir popular de les famílies valencianes".

"LLIBERTAT D'ELECCIÓ"

Així, ha indicat que la caravana educativa pretén "explicar per totes les comarques les conseqüències del Decret de plurilingüisme, a favor d'una de les dues llengües, provocant la minorització del valencià" i per defendre "la llibertat d'elecció exigible en un Estat de Dret". "La llengua ens enriquix com a poble, sempre que vaja de la mà de la llibertat, una cosa que no va amb este Consell", ha sentenciat.

"El decret de l'anterior Consell permetia el trilingüisme, aprenent valencià, castellà i anglés, en llibertat, sense imposicions, sense recursos, però ara es trenca la llibertat, es trenca el consens, i es perjudica els alumnes que trien el castellà" creant "alumnes de primera i alumnes de segona", ha manifestat Betoret.

Per la seua banda, la sotssecretària del PPCV i diputada autonòmica, María José Catalá, ha denunciat que el Decret de Plurilingüisme "etiqueta" els alumnes segons el nivell de valencià que trien, "de manera que als estudiants que trien estudiar en valencià el Consell els consideres avançats, al contrari dels quals estudien en castellà, que són considerats com a bàsics".

"Esta diferència, que no s'explica ni s'entén, genera una discriminació entre uns xiquets i uns altres" ha assenyalat, al mateix temps que ha indicat que "devalua" un decret que ja acumula nou recursos en els tribunals. "Davant el limb judicial en el qual es troba la norma, Catalá ha demanat que es paralitze la seua implantació fins que es resolguen els recursos amb l'objectiu d'evitar "que entrem en un terreny d'inseguretat jurídica", perquè amb l'Educació "l'estabilitat és fonamental".

Així, ha denunciat la "apagada informativa que ha acompanyat la norma, un extrem que ha sigut denunciat per totes les famílies presents en l'acte que han confirmat el seu desconeixement del contingut del Decret, la qual cosa deixa a moltes comarques de la província en una situació de gran vulnerabilitat", segons ha dit.

"La política del Consell és la política de la imposició i del xantatge lingüístic", ja que "busca subterfugis per a imposar el valencià", una cosa que intenta "per totes les lleres" en referència a la creació de l'oficina de Drets Lingüístics, "una ferramenta per a posar sancions i denúncies a les persones que no utilitzen en el seu àmbit privat el valencià, la qual cosa suposa un despropòsit", ha criticat Català.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento