Comunitat Valenciana

El Pacte Valencià contra la violència de gènere blindarà els pressupostos en esta matèria

  • L'objectiu és implicar a tota la societat tant en la protecció a les víctimes com en la prevenció de la violència masclista.
  • Presentarà cinc eixos fonamentals d'actuació amb l'objectiu d'eradicar el "terrorisme masclista" i donar major cobertura a les dones víctimes.
  • Oltra ha mostrat la seua voluntat que este acord, que estarà preparat en juliol, siga "exemple i guia" per al pacte nacional que s'està promovent.
Pacte Violència Masclista
Pacte Violència Masclista
GVA
Pacte Violència Masclista

El Consell i un total de 73 representants de l'esfera econòmica, sindical, acadèmica i de l'associacionisme de la Comunitat Valenciana han constituït este dilluns el Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista que es preveu que estiga llest en la segona quinzena de juliol i que blindarà els pressupostos perquè "no es puguen retallar ni baixar" les quanties assignades a esta matèria tant en els comptes de l'administració valenciana com en ajuntaments.

"Serà una exigència per a tots perquè tots anem a haver d'assumir compromisos", ha explicat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en roda de premsa als mitjans de comunicació en la qual ha indicat que este serà un dels cinc eixos que marcarà este acord les propostes del qual es concretaran al llarg de les diferents reunions que se celebraran a partir d'ara en les quals cada representant aportarà la seua visió i compromisos.

D'esta manera, el calendari per a la posada en marxa d'este acord és que en la segona quinzena de maig es posen en comú els objectius fixats en les diferents trobades per a tindre-ho llest en la segona quinzena de juliol.

Oltra ha mostrat la seua voluntat que este acord siga "exemple i guia" per al pacte nacional que s'està promovent i que espera que el Govern convoque a les comunitats autònomes "prompte" per a començar els treballs. "Solament des d'una societat unida podrem véncer a la violència de gènere. Espere que d'ací a una mica es comence a treballar en este pacte Estatal", ha puntualitzat la vicepresidenta del Consell.

Així mateix, ha destacat que l'objectiu és implicar a tota la societat tant en la protecció a les víctimes com en la prevenció de la violència masclista perquè, al seu juí, la millor "vacuna" per a eradicar el problema és "una societat lliure de desigualtats". "El dia que aconseguim una societat amb una relació igualitària entre homes i dones, eixe dia haurem acabat amb la violència de gènere", ha remarcat.

Eixos del pacte

Concretament, ha explicat que este Pacte Valencià presentarà cinc eixos fonamentals d'actuació amb l'objectiu d'eradicar el "terrorisme masclista" i donar major cobertura a les dones víctimes d'este alifac. En este sentit, el primer objectiu buscarà garantir una societat "segura i lliure de violència masclista" per al que es treballarà en la sensibilització amb perspectiva de gènere; formació de les persones que han de treballar en l'àmbit d'eradicar la violència de gènere; foment del teixit social; garantir a les dones una alternativa residencial i combatre la discriminació en l'àmbit laboral.

La segona línia estratègica és "feminitzar la societat" començant per l'educació i treballant les habilitats socials i les emocions dels més xicotets perquè "els conflictes es puguen treballar des d'una perspectiva d'igualtat". També, busca garantir noves formes de relació entre les persones; treballar les noves masculinitats; garantir una contractació pública responsable en la qual es fomente la Responsabilitat Social Corporativa perquè les empreses que compten amb plans d'Igualtat i clàusules socials.

El tercer eix advoca per coordinar el treball en xarxa per a l'atenció de les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills. En este punt, Oltra ha explicat que es perseguirà l'atenció "integral i especialitzada" a grups vulnerables com a dones en situació d'exclusió social, que pateixen algun tipus de discapacitat o que pertanyen al món rural.

Trencar murs

Trencar els murs que invisibilitzen la violència masclista per a socialitzar el problema com "un conflicte social i polític" és la quarta línia estratègica d'este pacte ja que, segons ha remarcat Oltra, "la violència de gènere no és un fenomen privat que es produeix en les quatre parets d'una casa, sinó un conflicte polític i social que cal abordar des d'esta perspectiva".

Per tant, ha advocat per traure esta qüestió de "l'agenda partidista". "Igual que es va véncer el terrorisme d'ETA en el seu moment a través de traure'l del conflicte partidista, el terrorisme masclista també ha de ser de totes les entitats, dels partits junts i comptar amb la societat unida", ha assenyalat.

Finalment, el document inclourà com a objectiu prioritari garantir una dotació pressupostària "estable" que "vaja creixent de manera sostenible" per a poder projectar i desenvolupar els objectius fixats perquè "sense recursos açò no es pot fer", ha advertit la vicepresidenta, qui ha insistit que esta exigència no serà únicament per al Govern d'Espanya, sinó per a "tots".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento