Comunitat Valenciana

Ribera Salut recorre les normes de reversió i advertix que poden "paralitzar la gestió"

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera

La UTE Ribera Salut II ha presentat este dilluns un recurs contenciós administratiu contra les normes de la reversió per a este departament que li va entregar la Conselleria de Sanitat Universal el passat 27 de març perquè "no s'ajusten a la legalitat" i ha demanat la seua suspensió perquè poden "paralitzar la gestió" d'este àrea de salut.

Sobre este tema, la concessionària demana, en un comunicat, "pel bé dels ciutadans" la suspensió d'estes normes de reversió del departament de salut d'Alzira, el contracte de la qual expira l'1 d'abril de 2018, per les quals la Conselleria haurà d'autoritzar en este últim any de concessió qualsevol canvi en el funcionament.

En eixe sentit, ha explicat que en la reunió que mantingut este dilluns el gerent, Javier Palau, amb responsables de la Conselleria, la primera per a regular este procés, ha transmés que "no van a acceptar que es pose en risc la qualitat del servici" que s'oferix als ciutadans per "mesures preses unilateralment".

Sobre este tema, ha assenyalat que la Conselleria de Sanitat "sotmet la concessionària a un intervencionisme no previst en el plec de condicions que pot paralitzar la gestió del departament". A més, considera que algunes peticions d'informació que realitza són "irracionals", i que en alguns casos els terminis són "tècnicament impossibles de complir". "Tot açò pot repercutir en la qualitat de la prestació del servici que estan rebent els ciutadans fins a hui", ha alertat.

Ribera Salut ha recalcat que "sempre ha tingut voluntat de diàleg" amb la Conselleria de Sanitat, i "prova d'açò és que des del passat 31 de gener s'ha sol·licitat setmanalment la celebració de reunió de Comissió Mixta, i encara no s'ha convocat malgrat les nostres reiterades peticions".

El gerent del departament, Javier Palau, i el director econòmic Santiago Ribelles, acompanyats per l'assessor jurídic, han assitit a esta reunió en la qual per part de conselleria han participat el director general de Recursos Humans, Justo Herrera, el subsecretari de Sanitat, Ricardo Campos, i la directora d'Alta Inspecció Sanitària, Isabel González.

Segons la concessionària, la reunió ha sigut "breu; no s'ha tractat cap aspecte tècnic, i simplement s'ha fet un resum dels principals punts que es van exposar en la roda de premsa de la setmana passada" que va oferir la consellera de Sanitat, Carmen Montón, per a explicar el full de ruta del procés de reversió i en la qual va anunciar que el personal laboral passaria a ser l'1 d'abril de 2018 personal indefinit no fix.

La Conselleria de Sanitat, en les normes de reversió que va remetre a la concessionària, li donava com a termini l'1 de maig perquè li enviara informació sobre l'estructura organitzativa, recursos humans i econòmics així com de l'activitat assistencial.

A més, li recorda que estes normes són de caràcter vinculants i que la conselleria podrà intervenir en la presa de decisions que es puguen adoptar fins que acabe el contracte i que modifiquen la situació que s'haja presentat en els informes que ha demanat a Ribera Salut o qualsevol altra que afecten a la prestació del servici més enllà del 31 de març de 2018.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento