Comunitat Valenciana

El gerent de la Ribera alerta que els professionals passen "de fixos a no fixos" i els augura un futur "d'incertesa"

  • El gerent del Departament de Salut de la Ribera, Javier Palau, ha assegurat després de conéixer l'anunci que els treballadors de l'àrea passaran a la condició "d'indefinits no fixos" després de la reversió a la sanitat pública que esta figura "convertix els treballadors laborals del departament de fixos a no fixos i els augura un futur marcat per la inestabilitat i incertesa".
Metge
Metge
PIXABAY
Metge

En un comunicat, el doctor Palau ha recordat que la figura d'indefinit no fix no es pot mantindre "sine die" ja que "obliga l'Administració pública a convocar oposicions i, en cas contrari, podria reclamar amb dret qualsevol aspirant a treballar en La Ribera".

Així, ha explicat que en el marc de la subrogació plantejada per Sanitat, els 1.836 empleats contractats per la companyia per a l'Hospital de la Ribera passaran a ser indefinits no fixos, "per la qual cosa s'arrisquen a perdre el seu lloc de treball si la Generalitat convoca una Oferta Pública d'Ocupació (OPO)".

"Sens dubte, els 1.836 treballadors laborals de la Ribera eixiran perdent en este procés, ja que 370 persones que actualment tenen un contracte temporal es queden sense treball i els 1.466 restants, molts dels quals porten quasi 20 anys treballant en la sanitat pública valenciana, amb un lloc consolidat i fix, podrien perdre de la nit del matí el seu lloc de treball", ha remarcat.

Segons ha dit, actualment el 92,81% dels treballadors laborals de la Ribera són fixos, mentre que en els altres centres sanitaris públics de la Comunitat Valenciana un 62,5% són fixos (personal estatutari).

Ha agregat que els treballadors laborals de la Ribera, en passar a no fixos en cas d'acomiadament o de no superar les obligades oposicions només tindrien dret a 12 dies d'indemnització per any treballat, enfront dels 45 o 33 que tenen actualment.

En el cas de concórrer a les oposicions, i en aplicar-se la normativa nacional com ha afirmat la pròpia consellera, "no hi hauria cap tipus d'avantatge per haver treballat prop de 20 anys en La Ribera, la qual cosa sens dubte generarà una gran frustració als nostres professionals".

"Subrogar als treballadors amb les mateixes condicions és complir el que marca la llei. El contrari seria anar contra la llei", ha dit Palau, que ha apuntat que el problema "és per quant temps van a mantindre els seus llocs de treball i les facilitats que es generen per al seu acomiadament en passar a temporals".

D'altra banda, el gerent ha recordat que "actualment els professionals de la Ribera tenen un major salari que els estatutaris, en totes les categories tant en conceptes fixos com en variables, per la qual cosa també perdrien en salari, o bé la Conselleria hauria d'instaurar per a tots els professionals públics sanitaris de la Comunitat Valenciana un sistema de salari variable com el qual actualment tenen els professionals de la Ribera, amb el consegüent increment pressupostari públic per a esta partida".

MÀXIMA COL·LABORACIÓ

Palau ha indicat que des de Ribera Salut sempre s'ha mostrat la màxima col·laboració cap a la Conselleria de Sanitat i ha posat com a exemple "tota la informació respecte a la plantilla de la Ribera, retribucions que la Consellera ha indicat no conéixer, ha sigut entregada en successives ocasions, tant als servicis centrals de la Conselleria, com al Comissionat, amb registre d'entrada".

"No obstant açò, i malgrat la premura amb la qual hem sigut convocats a la reunió del dilluns -l'avís ha arribat hui a les 9.20 hores- acudirem el director econòmic i jo dilluns que ve tal com ens han sol·licitat", ha agregat.

Palau ha assegurat que des de Ribera Salut van a seguir defenent els professionals amb tots els mecanismes legals perquè no perden drets ni avantatges laborals, i ha lamentat que "esta decisió política no solament afecta els professionals, també els ciutadans van a percebre canvis doncs tan sols la gestió privada els garantix dos mesos menys de llista d'espera per a ser operats o el manteniment de grans especialitats solament disponibles en grans centres de referència, per no parlar de les inversions previstes que es queden sense executar com els nous centres de salut a Corbera i Algemesí, el projecte d'ampliació de llits o l'Unitat de Reproducció Assistida".

Ribera Salut afirma que la pèrdua de condicions laborals del personal del centre redundarà en un deteriorament de la qualitat assistencial de l'Hospital de la Ribera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento