Comunitat Valenciana

Amancio Ortega dóna 30 milions a la Comunitat Valenciana per a la compra d'equips oncològics d'última generació

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
La Fundació Amancio Ortega dóna 30 milions per a tecnologia contra el càncer
La Fundació Amancio Ortega dóna 30 milions per a tecnologia contra el càncer
GVA
La Fundació Amancio Ortega dóna 30 milions per a tecnologia contra el càncer

La Fundació Amancio Ortega ha donat 30 milions d'euros a la Comunitat Valenciana per a la compra d'equips oncològics d'última generació que arribaran a hospitals de totes les comarques de la xarxa pública sanitària valenciana. En concret, s'adquiriran 15 mamògrafs digitals, set equips de ressonància magnètica, 8 TACs i un PET-TAC, 8 acceleradors lineals i la infraestructura per a la preparació de radiofàrmacs.

El president del Govern valencià, Ximo Puig, ha subscrit este dimecres este conveni amb la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez, en el saló daurat de la Generalitat, que s'emmarca en els 320 milions d'euros que ha donat esta fundació a totes les comunitats autònomes per a la compra o renovació d'equips contra el càncer.

L'adquisició d'este material s'ha realitzat en resposta a les necessitats identificades pels propis professionals dels servicis autonòmics de salut. En concret, gràcies a esta inversió de 29.825.000 euros se'n van a adquirir set equips de Ressonància Magnètica per 4,9 milions; 15 Mamògrafs Digitals, amb cost aproximat de 2.625.000 milions; i 16.600.000 euros per a acceleradors lineals. Per la seua banda, la infraestructura per a la preparació de radiofàrmacs ascendix a 400.000 euros.

El PET TAC s'instal·larà en l'Hospital Clínic de València, mentre que els huit TACS en els hospitals de la Plana, Ontinyent, Sagunt, General de València, Arnau, Xàtiva, Oriola, i General d'Elx.

Per la seua banda, els 11 mamògrafs s'instal·laran en el General de Castelló, General de València, Alcoi, Oriola, Arnau, General d'Alacant i

Ontinyent, Sagunt, Clínic, Dr Peset i General d'Alacant, Alzira, Benidorm, Burjassot i Gandia. De la mateixa manera, es compraran huit acceleradors líneales.

Sobre este tema, Puig ha recalcat que hui és "un dia gran" per a la Comunitat Valenciana que esta donació i "molt rellevant" perquè permetrà donar "un salt qualitatiu" en l'atenció oncològica dels pacients amb independència de la comarca en la qual visquen. "D'on siguen va a deixar de ser un problema", ha destacat.

De la mateixa manera, ha recalcat que més enllà de l'aportació econòmica este gest és "un exemple clar i evident" del compromís social i que és "valuós en si mateix" i perquè l'estat de benestar és "responsabilitat de tots".

ABANS I DESPRÉS EN LA MEDICINA

De la mateixa manera, en l'acte també ha intervingut la doctora Ana Lluch, referent en la investigació i el tractament del càncer de mama, que ha agraït en nom de tots els professionals esta donació que "va a marcar un abans i un després de la medicina pública valenciana, sobretot en l'àmbit de l'oncologia" i més després dels anys de "restriccions pressupostaris".

En eixe sentit, ha apuntat que encara que són els poders públics "els primers i principals responsables d'uns pressupostos en els quals han de prevaldre els servicis públics, sobretot Sanitat" ha ressaltat el valor que té el mecenatge per a cobrir de "forma complementària" on hi ha dificultats per a llegar al nivell desitjat.

Per la seua banda, el director general de la Fundació, Óscar Ortega, ha destacat que estos equips suposaran "la incorporació tecnològica més avançada" i beneficiarà un nombre de ciutadans molt elevats. Així mateix, ha ressaltat el suport "decidit" de tots Puig i de tots els professionals que han col·laborat perquè esta firma siga possible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento