Comunitat Valenciana

Sanitat obri expedient a una infermera que va increpar un pacient per parlar en valencià

  • Sanitat explica que la queixa va arribar al parlament valencià i posteriorment la gerència del departament de salut Xàtiva-Ontinyent va prendre mesures.
  • La Generalitat Valenciana també detalla que accepta la proposta de la plataforma de donar-li un curs de valencià a la infermera en qüestió.
  • Segons la pacient, "va manifestar prejuís lingüístics d'odi al valencià, impropis d'una treballadora del sector públic" valencià.
<p>Puerta principal de la Conselleria de Sanidad valenciana, donde este jueves se ha realizado uno de los registros policiales.</p>
Puerta principal de la Conselleria de Sanidad valenciana, donde este jueves se ha realizado uno de los registros policiales.
KAI FÖRSTERLING / EFE
<p>Puerta principal de la Conselleria de Sanidad valenciana, donde este jueves se ha realizado uno de los registros policiales.</p>

La Plataforma per la Llengua ha informat este dilluns que la Conselleria de Sanitat ha decidit obrir un expedient a una infermera que el passat 18 de gener va increpar, segons ha explicat esta entitat, una pacient que es va dirigir a ella en valencià en el centre de salut de Castelló de la Ribera (València).

En una carta dirigida a la plataforma, Sanitat explica que la queixa va arribar al parlament valencià i posteriorment la gerència del departament de salut Xàtiva-Ontinyent va prendre mesures obrint un expedient sobre els fets, que acabarà en una sanció disciplinària.

En el seu escrit, la Generalitat Valenciana també detalla que accepta la proposta de la plataforma de donar-li un curs de valencià a la infermera en qüestió.

Els fets, segons va relatar la pacient i arreplega la plataforma, es van produir quan es va dirigir a la infermera en valencià i esta li va respondre que no l'entenia, que tenia obligació de saber castellà i "va manifestar prejuís lingüístics d'odi al valencià, impropis d'una treballadora del sector públic" valencià.

La Plataforma per la Llengua va denunciar el cas i va demanar a Sanitat que actuara contra la infermera per incompliment de les seues obligacions professionals i prejuís ideològics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento