Comunitat Valenciana

Sanitat reitera que la reversió de l'Hospital d'Alzira "serà sí o sí" i contempla augmentar el nombre de treballadors

  • El secretari autonòmic de Sanitat, Narcís Vázquez, ha destacat este dilluns que la reversió de la concessió administrativa en l'Hospital d'Alzira, que gestiona Ribera Salut, "serà sí o sí" dins d'un any i que la Conselleria "té la condició de no perdre un sol treballador de la Ribera -departament en el qual hi ha prop de 1.7000 empleats- ni un solament dels servicis".
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera

En este sentit, ha indicat que "és possible que calga augmentar" el nombre de treballadors, ja que "hi ha un 20% menys que en la pública amb el mateix ràtio de llits", ha asseverat.

Vázquez s'ha manifestat en estos termes durant la seua compareixença en la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts, on ha explicat a petició pròpia i del Grup Parlamentari Popular i Ciutadans (Cs) el full de ruta a seguir per a l'assumpció per part de la Generalitat del departament de salut d'Alzira, així com el futur del centre hospitalari i especialment dels seus treballadors.

El secretari autonòmic ha recordat que el "full de ruta" per al procés de reversió, previst per a el 1 d'abril de 2018, ja s'ha comunicat a Ribera Salut i es troba en el lloc web de la Generalitat, al mateix temps que ha apuntat que el futur dels treballadors s'abordarà el pròxim dia 6 d'abril en una reunió entre la pròpia Conselleria, els sindicats i el Comité d'empresa.

"Treballen 200 hores més a l'any, són un 20% menys de plantilla", ha precisat Vázquez, qui ha considerat la possibilitat d'augmentar el nombre de professionals sanitaris quan la gestió passe a les mans de la Generalitat. Esta circumstància, ha dit, constava en el programa electoral dels partits que conformen el Consell, un fet que ha contraposat a la privatització de l'Hospital d'Alzira: "no va ser confirmat amb el vot dels ciutadans", ha puntualitzat.

EL PP FA "MÀRQUETING" PER A RIBERA SALUT

Al seu juí, el PP és "venedor de màrqueting de l'hospital de la Ribera" i "quan vagen, li van a posar la catifa roja", al mateix temps que ha criticat que la UDEF haja acudit a la Conselleria de Sanitat i a l'Hospital General de València "buscant temps del Govern del PP".

Des del PP, la diputada María Remedios Yáñez ha criticat que a hores d'ara la Conselleria encara no tinga un full de ruta per a la reversió i per als treballadors: "la ruta perfecta ni va estar, ni està ni estarà; sí la ruta sectària i nociva", ha indicat respecte a la qual consta en el lloc web de la Generalitat, qui al seu juí no sap "el que vol fer" en este departament de salut.

"L'ambient entre els treballadors cada vegada està pitjor, se senten ninguneados i menyspreats per la Conselleria", ha indicat la 'popular', qui ha assegurat que es tracta d'enganys premeditats" perquè "prometen les mateixes prestacions", la qual cosa considera inviable.

"S'ESTÀ EXPLOTANT LA GENT"

Des de Compromís, Isaura Navarro ha considerat necessari que després de la reversió s'amplie el nombre de treballadors, ja que existix un "dèficit". "S'està explotant la gent, treballen més hores i amb menys personal, i eixe és un dels problemes a la pitjor atenció; així les xifres de negoci ixen bé, però es tracta de donar el millor tracte possible", ha defès la diputada, qui ha denunciat a més el paper d'empreses com a B2B que treballaven "amb molta pirateria", en este cas en relació a les pròtesis, ha indicat.

"L'únic objectiu és el lucre", ha lamentat la parlamentària, que ha considerat que "no es pot tindre la salut en mans de gent que vol enriquir-se al bèstia, a costa del pressupost de la Generalitat". "La reversió és necessària per a recuperar la qualitat, és una situació heretada que tant de bo no haguera passat mai", ha assenyalat en referència a la privatització.

ACLARIR EL FUTUR DELS TREBALLADORS

En este mateix sentit s'ha pronunciat Daniel Geffner, de Podem, qui ha apuntat que "este model opac es refugia que és una empresa privada per a no donar informació" i que els treballadors "no són part del problema, sinó de la solució". Des del PSPV, Ignacio Subías, qui ha indicat que el model públic seria 200 milions més barat, ha lamentat que la situació en l'Hospital d'Alzira es produïx "després de 20 anys de govern del PP que van suposar la privatització progressiva del sistema, la majoria a través de concessions administratives".

"Van privatitzar sense cap tipus d'avaluació i consens, van imposar el model, es convertixen en el millor agent de les empreses concessionàries", ha criticat Subías en referència al Partit Popular.

Des de Ciutadans (Cs), Juan Còrdova ha mostrat la seua preocupació pels treballadors d'este departament, davant la possibilitat que es presenten "recursos des del contenciós administratiu fins a de inconstitucionalitat" i ha instat la Conselleria a aclarir la condició jurídica dels treballadors quan la gestió del centre passe a ser pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento