Comunitat Valenciana

La Mesa per l'Educació pregunta a Puig per la derogació de concerts demanada per CA socialistes al Ministeri

  • El portaveu de la Mesa per l'Educació en Llibertat, Vicente Morro, ha traslladat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que té "pendent" una reunió amb esta entitat, en la qual considera que els podria explicar "per què demanen la derogació dels concerts i per què ha deixat de creure en els concerts educatius que el propi PSOE va crear en la dècada dels 80 i que s'ha demostrat que és un model educatiu d'èxit".

Vicente Morro s'ha referit en estos termes en un comunicat a la petició de la Comunitat Valenciana i els consellers d'Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Castella-la Manxa i Extremadura al ministre d'Educació, Cultura i Esport, plantejada en la Conferència Sectorial d'Educació, de més inversió, reformar el sistema de concerts de la LOMQE i la creació d'un grup de treball autonòmic per al Pacte educatiu.

Estes CA demanen derogar de forma "immediata" alguns aspectes de la LOMQE, com el dels concerts educatius, llei que consideren que "trenca el consens" de l'article 27 de la Constitució Espanyola, "donant prioritat educativa a la iniciativa privada i deixant residual la xarxa pública per al qual no té recursos".

Segons el parer de Morro, es tracta d'un argument "totalment inadequat i que només demostra l'intent de retallar la llibertat d'elecció de les famílies sobre el model educatiu per als seus fills". "L'educació pública i la concertada són dos models, dos xarxes que es complementen. No anem a permetre que es posen en perill milers de places escolars i de llocs de treball a la Comunitat Valenciana", ha advertit.

"Este és el clima adequat per a negociar un pacte educatiu?; este és el consens que vol el Govern Valencià?; este és el diàleg que estan disposats a tindre?", s'ha preguntat, ja que sosté que "l'única cosa que practiquen és la imposició enfront de la llibertat d'educació".

Per a Morro, "notícies com estes ens preocupen quan en un curt espai de temps hem de conéixer si a la Comunitat Valenciana es renoven els concerts de Batxillerat i Formació Professional amb uns criteris arbitraris i subjectius. Però per més que ho intenten no van a callar ni frenar a tots els que creiem i defenem l'educació en llibertat".

D'altra banda, ha mostrat la preocupació de la Mesa per l'Educació en Llibertat per com va a incidir en els centres educatius la recentment aprovada Llei d'identitat i expressió de gènere -Llei valenciana de transsexualitat-, "en relació amb els principis fonamentals de la Mesa, i tenint en compte el respecte que tota persona mereix qualsevol que siguen la seua condició o circumstàncies personals".

DECRETE PLURILINGÜISME

Sobre els nous recursos que se'n van a presentar contra el Decret de plurilingüisme, Vicente Morro ha indicat que "cada dia que passa hi ha un nou organisme o entitat que es posiciona en contra de -Vicent- Marzà i Ximo Puig i el seu nou model lingüístic, un model que, com ja advertim, no feia més que retallar l'autonomia dels centres i la llibertat d'elecció".

"Encara poden recapacitar, escoltar a els qui no ens pareix un bon model i rectificar, abans que la justícia els vaja dient una vegada després d'una altra que s'han equivocat, que no és legal donar títols directes d'anglés només a els qui estudien en valencià", ha comentat.

En este sentit, el portaveu de la Mesa ha insistit que "la improvisació de les mesures està portant al caos en educació ja que se succeeixen els temes conflictius, renovació de concerts, plurilingüisme o jornada contínua, on se seguix votant any rere any els horaris que es volen, important poc el criteri pedagògic o la qualitat de l'ensenyament".

Finalment, ha mostrat la preocupació de la Mesa per l'Educació en Llibertat per "com va a incidir en els centres educatius la recentment aprovada llei d'identitat i expressió de gènere, en relació amb els principis fonamentals de la Mesa, i tenint en compte el respecte que tota persona mereix qualsevol que siguen la seua condició o circumstàncies personals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento