Més de 200 candidatures opten enguany als Premis Rei Jaume I, el 30% de dones
Més de 200 candidatures opten enguany als Premis Rei Jaume I, el 30% de dones CASA REAL

El termini d'inscripció per a presentar-se als guardons s'ha tancat esta setmana amb al voltant de 220 candidatures de les quals eixiran els sis guanyadors de l'edició de 2017 que complix 29 anys.

El Premi Rei Jaume I a l'Emprenedor és el que ha rebut novament més candidatures enguany, amb més de 80 candidats. També han comptat amb un elevat nombre de candidatures les categories d'Investigació Bàsica i Medicina Clínica, que han superat les dues la trentena. Els premis de Protecció del Medi ambient i Noves Tecnologies, per la seua banda, han rebut cadascun prop de 20. I al guardó d'Economia opten més d'una quinzena d'experts, el doble que l'any passat, detallen els impulsors d'estes distincions en un comunicat.

Per gènere, enguany creix el nombre de candidates, en particular als guardons de l'Emprenedor, amb 30 dones seleccionades, i d'Economia categories en la qual habitualment predominen més els hòmens. Així, del total de candidats, unes 60 són dones el que representa prop del 30% del total enfront del 70% d'hòmens.

Els premis Rei Jaume I es concedixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que hagen desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya. Els candidats poden ser proposats per investigadors, universitats, reals acadèmies, col·legis professionals, hospitals, empreses, associacions empresarials, escoles de negoci, fundacions i a els qui la Fundació Premis Rei Jaime I convide a fer-ho.

Des del seu naixement s'ha premiat un total de 134 científics i emprenedors, número u en els seus camps d'actuació professional.

Consulta aquí más noticias de València.