Comunitat Valenciana

Puig demana diàleg sobre pluriliguïsme: "L'administració arrogant és passat i ens agradaria que el Govern no ho fóra"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat este dimecres per mantindre el "diàleg" sobre el decret de plurilingüisme amb el Ministeri d'Educació i fins i tot s'ha obert a "qualsevol formulació" que puga fer "per a millorar-lo". "Nosaltres som gent dialogant i gent que no és arrogant. L'Administració arrogant és el passat i ens agradaria que el Govern tampoc ho fóra", ha subratllat.
Ximo Puig en declaracions als mig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en declaracions als mig en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Ximo Puig en declaracions als mig en una imatge d'arxiu

Puig ha realitzat estes declaracions a preguntes dels mitjans -després de presidir l'acte d'entrega de la Medalla d'Honor del Consell Valencià de Cultura a la Fundació Roser-Server i Pérez per la seua tasca de mecenatge cultural, esportiu i científic-, després que el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, haja assegurat que el seu departament no acceptarà "la diferència de requisits" ni la "discriminació" per llengua a la Comunitat i haja assenyalat que s'ha enviat una carta a la Conselleria perquè es garantisca el trilingüisme dels alumnes.

El cap del Consell ha explicat que l'objectiu del decret de plurilingüisme és "superar cert analfabetisme que tenim sobretot en l'anglés, però també en el valencià" i ha assegurat que no volen que la llengua es convertisca en objecte de confrontació" pel que "les vies de diàleg que la Conselleria ha emprès en tot moment les anem a mantindre", ha garantit.

Açò sí, "les competències exclusives en educació són de la Generalitat i la Generalitat va a exercir-les", ha puntualitzat. "Una altra cosa és que hi ha qüestions de caràcter normatiu general" que puga fer el Ministeri en allò que siga de la seua responsabilitat, ha explicat, i "si alguna qüestió s'estima, nosaltres som gent dialogant i gent que no és arrogant".

Segons el 'president', a la Comunitat Valenciana hi ha un problema respecte a la capacitació lingüística dels alumnes que el decret vol "superar". "Volem que els xiquets sàpien castellà, valencià i anglés i eixa és la nostra única ambició, qualsevol formulació que es faça per a millorar el decret, hi ha una posició favorable per part del govern".

De fet, ha recordat, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "va fer una magnífica intervenció en el Senat esta mateixa setmana i crec que que ha deixat ben clar qual és la posició del Govern valencià que no vol la confrontació en el camp lingüístic", ha sentenciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento