Comunitat Valenciana

Desestimen la demanda del PP contra Nomdedéu en considerar que les seues declaracions no es referien al PP de Castelló

  • El jutjat de primera instància número 5 de Castelló ha desestimat la demanda interposada pel Partit Popular de la capital de la Plana contra l'exvicealcalde de Castelló i actual secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, en considerar que existix falta de legitimació activa i assenyala que en les declaracions que van motivar la demanda, Nomdedéu no va fer "cap referència al PP de Castelló".

La demanda es referia a unes declaracions realitzades per Nomdedéu durant un esmorzar el 19 d'octubre de 2015 en el Casino Antic de Castelló i que el PP considerava una intromissió en el dret a l'honor del partit, per la qual cosa demanava que se'l condemnara a pagar 5.000 euros per dany moral.

Així, el PP considerava que eren atemptatòries cap al bon nom, imatge i honor del partit estes declaracions, en les quals Nomdedéu indicava que un procediment administratiu de l'Ajuntament s'havia convertit en un "règim, en una determinada manera de fer, amb moltes irregularitats administratives, amb processos viciats, amb extorsions en algunes empreses...", en referència, segons els 'populars', a un exregidor de l'anterior equip de govern del PP.

La sentència, feta pública este dimarts pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), indica que en les expressions de Nomdedéu no existix cap referència al PP de Castelló, sinó que en este discurs es realitza una crítica de l'actuació de l'anterior equip de govern, sense referència alguna al partit.

Així mateix, apunta que el discurs es referix a irregularitats administratives de l'Ajuntament, amb procediments "viciats i extorsions" de diferents empreses. La jutge aclarix que la presumpta vulneració del dret a l'honor ho seria enfront de l'exregidor, no identificat, de l'anterior equip de govern o enfront de l'Ajuntament.

CRÍTICA POLÍTICA

Segons la sentència, el demandat realitza una crítica política sobre la manera de gestionar l'administració local en un procediment administratiu i fa referència a un exregidor, "amb independència que la seua actuació puga transcendir al partit polític al que pertanyien els seus integrants".

No obstant açò, assenyala que, en cap cas, les expressions emeses, "dins dels amplis límits que té la llibertat d'expressió", impliquen una intromissió del dret a l'honor del partit polític i no existix cap "atac o menyscapte" de la dignitat del PP del que formaven part els integrants de l'antic equip de govern al que es referix la crítica.

Així, la sentència desestima la demanda i estima l'excepció de falta de legitimació activa que havia sol·licitat Nomdedéu, sense entrar en el fons de l'assumpte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento