Comunitat Valenciana

PSPV i Cs veuen en les inversions del Govern a Catalunya un intent de "tranquil·litzar el monstre" del nacionalisme

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

Els grups parlamentaris de PSPV i Ciutadans (Cs) han apuntat este dimarts que les inversions de més de 4.000 milions d'euros anunciades pel Govern central a Catalunya són un intent de "fer callar" certes comunitats autònomes i de "tranquil·litzar el monstre del nacionalisme", al mateix temps que han reclamat, al costat de la resta de grups, inversions "reals" per a la Comunitat Valenciana.

El portaveu de Cs en la Cambra valenciana, Alexis Marí, ha assenyalat en ser preguntat sobre esta qüestió després de la Junta de Síndics que "pareix que seguix havent-hi favoritismes" en les inversions públiques per part de l'Executiu central. Respecte als 4.200 milions anunciats per Mariano Rajoy per a Catalunya durant la present legislatura, Marí ha indicat que "pareix que es faça per a tranquil·litzar el monstre del nacionalisme".

"Ací necessitem inversions ja. Rajoy igual no s'ha donat compte que els valencians són espanyols", ha manifestat el síndic de Cs.

En esta mateixa línia s'ha expressat el portaveu de PSPV en les Corts, Manolo Mata, qui ha s'ha referit a "l'ombra de les inversions per la independència" i ha demanat al Govern central que "si va a intentar fer callar i acontentar una comunitat autònoma per motius polítics", a la Comunitat ha de fer "les inversions de la decència i no de la independència".

Des de Compromís, el síndic Fran Ferri ha considerat "indignant" que l'Executiu anuncie a Catalunya inversions importants "mentre ací ens envien a -Íñigo- De la Serna (ministre de Foment) a dir que anar de Castelló a Madrid en dos hores i 25 minuts és Corredor Mediterrani". En esta línia, ha reclamat unes inversions per a la Comunitat Valenciana d'acord al seu pes poblacional.

INVERSIONS DEL GOVERN I LA GENERALITAT

Per la seua banda, la portaveu del grup popular en les Corts, Isabel Bonig, ha afirmat que si s'invertix en una comunitat autònoma "no ens pareix malament" perquè "Espanya és un projecte comú", encara que ha precisat que des del seu partit també reclamen inversions per a la Comunitat "a Rajoy i a la Generalitat Valenciana".

"Anem a donar suport al Govern valencià en les seues justes reivindicacions", ha destacat la 'popular', qui ha afegit que "alguna bona notícia va tenint quant a temes de finançament, respecte a l'anunci del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre un possible quitament de deute a les CA.

Una qüestió que Mata ha celebrat i que al seu juí suposaria "tot l'oxigen del món" per a la Comunitat. Des de Podem, la diputada Fabiola Meco, ha considerat este fet una "qüestió important i sensible", per la qual cosa espera que es traduïsca en mesures que beneficien els valencians, "que sempre estan en l'últim lloc de l'agenda".

TRASPÀS DE LA GESTIÓ DELS RODALIES

Respecte al traspàs de la gestió dels trens de rodalies, que el Govern valencià reclama, la síndica 'popular' ho ha qualificat de "cortina de fum" del Consell per a "tapar la seua nul·la inversió" a la Comunitat. "Com ho va a mantindre la Generalitat si quasi no pot mantindre FGV?", s'ha preguntat Bonig.

Preguntada per la inversió en Rodalies que l'Executiu central ha anunciat per a Catalunya, Fabiola Meco ha apuntat: "ens alegra veure que es respon als interessos de les CA i ens afligix veure que sempre són les mateixes a les quals s'acaba prioritzant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento