Comunitat Valenciana

La Policia allibera una jove que havia sigut obligada a exercir la prostitució durant set anys

  • ALACANT, 28 (EUROPA PRESS)
El detingut per la Policia a Alacant
El detingut per la Policia a Alacant
POLICÍA NACIONAL
El detingut per la Policia a Alacant

Agents de la Policia Nacional han alliberat una jove que havia sigut obligada a exercir la prostitució durant set anys en clubs de cites d'Alacant en una operació en la qual han detingut dos proxenetes, una parella de 44 i 45 anys, que tenien en vigor sengles ordres europees de detenció i entrega emeses per Romania. Els detinguts pagaven a la seua víctima entre sis i set euros al dia.

A l'home detingut se li imputa també un delicte d'agressió sexual, ja que durant els anys de captivitat de la seua víctima presumptament la va agredir en repetides ocasions, segons ha informat la Policia en un comunicat. L'operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers Humans amb Finalitats d'Explotació Sexual.

La parella, detinguda a Benidorm (Alacant), està acusada d'explotar sexualment una jove de 28 anys, a la qual suposadament van obligar a exercir la prostitució durant set anys en diversos clubs de la província d'Alacant.

Els arrestats, tots dos de nacionalitat romanesa, tenien en vigor sengles ordres europees de Detenció i Entrega emeses per Romania, i s'enfronten a una pena màxima de 20 anys de presó per la seua participació en els delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal.

La investigació va començar quan els agents van rebre una documentació que podria haver sigut falsificada, i van comprovar poc després que pertanyia a un fugitiu de nacionalitat romanesa reclamat per les autoritats del seu país per delictes relatius a la tracta d'éssers humans i pertinença a organització criminal. A més, la seua parella es trobava en la mateixa situació, ja que tenia en vigor una altra ordre de detenció per part de les autoritats judicials del mateix país.

Després de dur a terme una sèrie de perquisicions, els investigadors van descobrir que tots dos convivien al costat d'una jove de 28 anys a la qual explotaven sexualment des de feia set anys en diferents clubs d'Alacant i van esbrinar també que, en algunes ocasions, l'havien traslladat a La Jonquera per a exercir la prostitució.

SIS O SET EUROS AL DIA

Pel que sembla, la parella va conéixer la seua víctima a Roma quan esta tenia 21 anys, on la van convidar a anar-se'n amb ells a Espanya amb la promesa que, una vegada en el país, tindria treball, allotjament i manutenció garantits.

La jove, que va acceptar la proposta al principi, va descobrir en arribar a Espanya que l'oferta i les condicions no eren les promeses. Es van establir en el municipi alacantí d'Alfàs del Pi on suposadament la van obligar a exercir la prostitució i s'apoderaven de tots els diners que guanyava fruit de l'explotació sexual. Segons la Policia, únicament li entregaven sis o set euros al dia.

Una vegada identificada la víctima, es va desenvolupar un dispositiu en el qual van ser arrestats els dos presumptes autors, fugitius en el seu país d'origen des de l'any 2010. En el seu país natal suposadament enganyaven xiques per a viatjar a Espanya baix la falsa promesa d'un contracte fix de treball i una major qualitat de vida, per a després obligar-les a exercir la prostitució sense cap tipus de remuneració econòmica.

A més de delictes relatius a la prostitució i de les ordres europees de detenció i entrega pels delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal, a l'home se l'acusa de cometre un delicte de falsificació documental i agressió sexual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento