Comunitat Valenciana

Sanitat tindrà este mes les normes de reversió de la Ribera i a principis d'abril el full de ruta dels treballadors

  • La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha assegurat este dimarts que el seu departament tindrà este mes de març les normes de reversió del departament de salut de la Ribera -que inclou l'Hospital d'Alzira- al sistema públic de salut i a principis d'abril el full de ruta per als treballadors.
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera

Montón s'ha pronunciat en estos termes a preguntes dels mitjans en la roda de premsa en la qual ha presentat un nou model de prestació farmacèutica per als 27.300 majors de residències, en ser preguntada per si hi ha alguna novetat sobre la integració dels treballadors de la Ribera en el sistema públic.

"Ens vam comprometre en les Corts a tindre les normes de reversió en finalitzar març. Estem en açò. En breu les donarem a conéixer i també a continuació que tindríem ja els fulls de ruta dels treballadors", ha indicat Montón, qui ha confirmat que estaran, respectivament, al març i a principis d'abril.

La consellera ha demanat que els deixen "esgotar els terminis" als quals es van comprometre amb els sindicats per a poder fer les coses "dins del termini i en la forma escaient", al mateix temps que ha afirmat que s'han acurtat els terminis. Montón, que ha indicat que les normes de reversió no han de passar pel ple del Consell al no ser un decret, ha subratllat que, amb la reversió, el govern valencià està fent "una cosa pionera a Espanya" perquè "no s'ha retornat al públic cap model d'esta envergadura a Espanya ni quasi a Europa".

"Estem actuant amb molta cautela, prudència i seguretat jurídica", ha dit, i "sabedors que el que fem senta precedent i que complim el Pacte del Botànic", ha indicat. A més, segons Munt, el Pla d'Ordenació de Recursos Humans del seu departament que "en breu" serà aprovat, no interferirà ni en les normes de reversió ni en els fulls de ruta dels treballadors de la Ribera.

Precisament, en relació als treballadors, ha reiterat un missatge de "tranquil·litat" perquè "no va a haver-hi minvament en la cartera de servicis de l'hospital i seguiran l'endemà en els seus llocs de treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento