Comunitat Valenciana

El PP demana responsabilitats a Marzà pel "decret de xantatge lingüístic manipulador"

  • "Molts centres no han tingut més opció que agafar el nivell més alt de valencià per a tenir més hores en anglés", ha assenyalat Beatriz Gascó.
  • Aquest decret "divideix i segrega als xiquets en bàsics i avançats. I açò és un xantatge per a pares i centres", ha denunciat.
  • "Els resultats dels projectes escolars constaten que el xantatge de l'anglés està funcionant", diu.
Beatriz Gascó en las Corts
Beatriz Gascó en las Corts
PPCV
Beatriz Gascó en las Corts

La portaveu d'Educació del Grup Parlamentari Popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha "exigit responsabilitats polítiques" al conseller d'Educació, Vicent Marzà, "per seguir endavant amb el decret de xantatge lingüístic manipulador i discriminatori, malgrat que té presentats diversos recursos per atropellar el dret de les famílies a triar la llengua en què volen que estudien els seus fills".

Gascó, que s'ha referit en aquests termes al decret de plurilingüisme en un comunicat, ha agregat que des del PP li han advertit "per activa i per passiva de la il·legalitat del decret", per la qual cosa esperen que "quan siguen els tribunals qui els ho diguen, assumisca responsabilitats polítiques i dimitisca". 

Per a la 'popular', "els resultats dels projectes escolars per al pròxim curs anunciats per Educació no demostren una major acceptació del decret de plurilingüisme, sinó que constata que el xantatge de l'anglés està funcionant". 

"Molts centres no han tingut més opció que agafar el nivell més alt de valencià per a tenir més hores en anglés", ha assenyalat Gascó, qui ha qüestionat també el sistema "coercitiu" d'elecció del projecte lingüístic.

"No hi ha hagut cap consens ni debat de totes les comunitats educatives i l'entorn sociolingüístic. És una imposició i un xantatge amb clara discriminació cap a les zones castellanoparlants i donant a entendre amb la pròpia nomenclatura que, per exemple, els de Alacant són centres menys avançats que els de Castelló", ha criticat. 

Al seu judici, aquest decret "divideix i segrega als xiquets en bàsics i avançats. I açò és un xantatge per a pares i centres", ha denunciat la 'popular', qui ha manifestat que "la realitat és que ara va a haver-hi menys drets i menys oportunitats, amb alumnes i centres assenyalats i discriminats. Estem davant el decret de la imposició".

"Full de ruta de l’independentisme"

"No és comprensible que els alumnes d'Alacant tinguen menys anglés per tindre menys valencià. Açò és discriminatori", ha incidit la diputada, que ha denunciat "falta d'informació a les famílies que quasi no s'han assabentat de què va, manipulació en el sistema informàtic de la Conselleria per a afavorir les opcions en valencià, pressions de tot tipus als centres, imposicions desoint a la comunitat educativa". "És un despropòsit i una enganyifa que ataca la llibertat, amb l'únic objectiu de seguir el full de ruta de l'independentisme català", ha postil·lat Gascó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento