ANPE recorre el decret de plurilingüisme i demana la suspensió cautelar
ANPE recorre el decret de plurilingüisme i demana la suspensió cautelar JCCM/EUROPA PRESS

Així ho ha anunciat ANPE a través d'un comunicat en el qual argumenta que la norma "vulnera greument les condicions laborals dels docents" i "no preveu un itinerari formatiu del professorat, en horari lectiu, que permeta obtindre la formació necessària per a dur a terme les modalitats plantejades".

En la mateixa línia, ANPE opina que el decret impulsat per la Conselleria d'Educació "vulnera els llocs de treball dels docents creant una inseguretat jurídica en les plantilles" i augura que "crearà supressions".

Des del sindicat agreguen que "vulnera la llibertat de càtedra dels docents, obligant-los a utilitzar en concret el castellà, el valencià o l'anglés en una matèria obviant el criteri pedagògic del docent, així com les funcions del claustre de professors, doncs requerix de la modificació del Projecte Educatiu de Centre i del Pla de Normalització Lingüística, sense que el criteri professional dels docents, tinga el suficient pes en l'elecció del model lingüístic".

Finalment, una altra de les "vulneracions" assenyalada per l'entitat és "a l'autonomia

dels centres, ja que estos han d'escollir un model a partir de cert nivell que l'Administració els imposa, impedint a més retrocedir de nivell en un futur i estant supeditats a les adscripcions".

Consulta aquí más noticias de València.