Comunitat Valenciana

Els jóvens valencians, entre els espanyols menys disposats a canviar de província o país per a millorar laboralment

  • Els jóvens valencians se situen entre els espanyols menys disposats a moure's geogràficament per a millorar laboralment, segons es desprèn del III Informe Young Business Talents sobre les actituds i tendències dels jóvens preuniversitaris espanyols dut a terme per Praxis MMT, ESIC i Nivea, en coordinació amb l'Universitat de Granada.
Estudiants Young Business Talents
Estudiants Young Business Talents
REMITIDA
Estudiants Young Business Talents

Així, un 12,4% dels preuniversitaris de la Comunitat Valenciana no es canviaria de província si la seua professió ho requerira, i un 21,7% tampoc es mudaria fora d'Espanya per a treballar. Una dada que contrasta amb els resultats obtinguts a nivell nacional, en els quals el 90,2% estaria disposat a canviar de província i fins i tot a canviar de país per a millorar laboralment (81,2%). Entre les destinacions preferides per a mudar-se dins d'Espanya estan Madrid (31,8%), Barcelona (19,1%), Sevilla (4,7%) i València (3,1%).

Si s'analitzen les dades per províncies, les conclusions de l'informe llancen que un 25,8% dels preuniversitaris de Castelló són els menys decidits a mudar-se a l'estranger per a treballar, seguits dels jóvens de València (23,3%) i Alacant (18%). En este sentit, els Estats Units (22,2%), el Regne Unit (13,1%), Alemanya (6,1%) i Itàlia (5,3%) són els països preferits pels estudiants per a treballar.

FUTUR PROFESSIONAL

Pel que fa a la titulació que volen estudiar, els jóvens valencians són dels espanyols que menys clar tenen al que es volen dedicar (31,8%), dada que contrasta amb el de la mitjana nacional, en el qual la major part dels jóvens (67,5%) té decidit quina carrera cursarà en un futur.

Així, els jóvens d'Alacant són els que menys decidit tenen el que volen estudiar (33,4%), seguits dels valencians (31,4%) i els castellonencs (29,2%).

Del 65% de valencians que té decidit al que es vol dedicar en el seu futur, la majoria (39,1%) es decanta per ser assalariat, enfront de les altres dos opcions de ser emprenedor (33,4%) o treballar com a funcionari (27,2%).

Suposa açò un canvi de tendència respecte a les dades llançades per l'informe de l'any passat, en el qual un 43,5% dels preuniversitaris valencians consideraven que muntar la seua pròpia empresa era la millor alternativa per al seu futur professional, assenyalen els responsables de l'estudi a través d'un comunicat.

En eixe sentit, els jóvens espanyols als quals els agradaria ser assalariat han triat Inditex, Apple, Google, Nivea, Nike, Microsoft i Coca-cola com les companyies més atractives per a treballar.

En l'àmbit provincial, els jóvens d'Alacant són els que preferixen l'opció de ser contractats per una empresa (42,6%), seguits dels de Castelló (40,4%) i València (36,7%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento