Comunitat Valenciana

Educació xifra en el 60% el seguiment de la vaga entre els alumnes no universitaris i en el 13% del professorat

  • La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana ha xifrat en al voltant d'un 60% -en concret un 59,38%- el seguiment de l'alumnat dels centres educatius no universitaris de la Comunitat a la vaga educativa convocada contra la LOMQE en l'àmbit estatal, mentre que el percentatge de professorat que s'ha sumat a l'aturada ha sigut del 13%.
Manifestació contra la LOMQE a València
Manifestació contra la LOMQE a València
FE CCOO PV
Manifestació contra la LOMQE a València

Des de l'administració autonòmica assenyalen que les xifres que s'aporten sobre el seguiment o no de la vaga per part de l'alumnat dels centres educatius no universitaris amb els quals explica la Conselleria és sobre 873 centres dels 2.662 existents.

Pel que es referix a l'alumnat d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i altres ensenyaments no universitaris de centres sostinguts amb fons públics, la informació que s'aporta és sobre els centres que han informat. En la província d'Alacant el 57,84% ha secundat la parada; un 52,53% en la de Castelló i en la demarcació de València aconseguix el 62,52%.

Més concretament, l'alumnat que s'ha sumat a la vaga en les escoles ha sigut el 46,53% en la província d'Alacant; el 40,91% a Castelló i el 48,86% a València. En els instituts, estos són les dades de seguiment: en la província d'Alacant, 68,56%; a Castelló, 60,45% i a València, 78,07%.

A més, la Conselleria ha informat que un 13% del professorat valencià ha realitzat la vaga. Pel que fa als docents d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i altres ensenyaments no universitaris de centres sostinguts amb fons públics, per comarques les d'Alacant compten amb un 12% del seguiment, les de Castelló amb un 13% i les de València amb un 13,5%.

Sobre la jornada de vaga i manifestacions convocades per a este 9 de març, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha declarat que "la Generalitat està al costat de les reivindicacions de la comunitat educativa valenciana i treballa des de les institucions per a derogar la LOMQE, revertir les retallades del passat, augmentar les plantilles docents i potenciar l'estabilitat".

"Hem augmentat el pressupost destinat a educació, hem creat diferents beques educatives que potencien la igualtat d'oportunitats i treballem cada dia amb la comunitat educativa valenciana per a reconstruir el nostre sistema educatiu després d'anys molt foscos", ha asseverat el titular d'Educació a través d'un comunicat.

MARZÀ: "EL CAOS ÉS LA LOMQE"

Al mateix temps, Marzà ha manifestat que el responsable autonòmic d'Educació ha emfatitzat que "derogar la LOMQE no és un caos". "El caos és la LOMQE en si i derogar-la asseguraria la tranquil·litat als centres educatius", ha sentenciat.

Per la seua banda, la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha qualificat de "èxit" la vaga educativa i ha xifrat -amb dades aproximades recaptades a les 11.00 hores- que el seguiment entre l'alumnat de secundària, ensenyaments no obligatoris i universitat supera el 90%; de les famílies i alumnat de Primària al voltant del 70% i del professorat d'ensenyament públic no universitària de tots els nivells al voltant del 40%.

UNIVERSITATS

Pel que fa a les dades facilitades fins al moment per les universitats, en l'Universitat de València (UV) ha exercit el seu dret a vaga el 30% del Personal Docent i Investigador (PDI), el 68% de Personal d'Administració i Servicis (PAS) i s'han suspès un 84% de les classes per les absències dels estudiants.

En l'Universitat Jaume I de Castelló (UJI), el seguiment de la vaga per part d'estudiants ha arribat al 50%; al 48% en PDI i al 23 en el PAS del torn de matí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento