Comunitat Valenciana

Català creu que la denúncia de Compromís sobre docents "ficticis" pretén "desprestigiar l'ensenyament de religió"

  • La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular en les Corts, María José Català, ha denunciat este dilluns "l'obsessió malaltissa" de Compromís per "desprestigiar l'ensenyament de la religió" a la Comunitat Valenciana, i ha indicat que "tot el que es duia a terme" en l'última legislatura en la Conselleria d'Educació -de la qual ella va ser titular- "era supervisat pels tècnics, per la Intervenció i Advocacia".

Català s'ha expressat en estos termes en un comunicat després de la denúncia presentada per la coalició davant la Fiscalia, en la qual indiquen que fins el 2014, durant l'etapa de govern del PP, es va produir el suposat "nomenament fictici" de 22 persones que cobraven de l'administració valenciana com a professors de Religió en centres públics però que "en realitat treballaven en les diòcesis de València, Alacant i Castelló".

Segons el parer de la 'popular', "esta informació solament obeïx a una estratègia per a guanyar visibilitat en un espai polític que està veient minvada la seua imatge per la seua incapacitat per a gestionar", ha destacat. "Compromís manté una actitud frentista enfront dels drets i llibertats dels ciutadans, que els porta a combatre de manera malaltissa estes qüestions", ha asseverat.

La parlamentària ha considerat a més que "les acusacions reiteratives" de la diputada de Compromís Isaura Navarro -que ha presentat la denúncia- "són una cortina de fum, una estratègia a la desesperada per part d'una diputada i un grup parlamentari en uns moments difícils per a ells perquè s'està veient que solament han vingut a resoldre els problemes dels seus amics, no dels ciutadans".

Des de la coalició han apuntat que en 2014 l'anterior govern autonòmic va plantejar un decret en el qual s'inclogueren les diòcesis com a espai en el qual el personal assessor tècnic docent de l'Administració poguera prestar servicis, la qual cosa l'Advocacia de la Generalitat va considerar "cessió il·legal de treballadors pel que el decret va ser aprovat sense comptar amb este extrem.

"DIU EL MATEIX I EL CONTRARI"

Sobre este tema, Catalá ha considerat que Navarro "ha d'aclarir-se, perquè d'una banda diu que no estava d'acord amb la normativa i que es va resoldre en 2014. Per tant, va anar el PP qui ho va resoldre. Que s'aclarisca Navarro perquè diu el mateix i el contrari", ha criticat.

"Est és un tema recurrent per part de Compromís. No sabem si Marzà -actual conseller d'Educació- se'n va a posar tan flamenc amb els professors que van deixar de fer classe per a preparar la Primavera Valenciana, alguns d'ells molt relacionats amb Compromís", ha assenyalat.

La 'popular' ha reiterat que "les afirmacions de la diputada -Navarro- no són cap novetat i resulten reiteratives", ja que "solament obeïxen al seu intent de desacreditar l'ensenyament de religió amb acusacions vagues, genèriques i poc fonamentades".

SUPERVISIÓ DELS TÈCNICS

"En qualsevol cas -ha dit-, sempre hem actuat d'acord amb la legalitat. Tot el que es duia a terme en l'última legislatura era supervisat pels tècnics, per la Intervenció i Advocacia. Amb estes notícies interessades s'està acusant els funcionaris de la pròpia Conselleria, que és a qui correspon esta tasca, de fer una planificació educativa irregular", ha puntualitzat.

Així, ha afirmat que en la qüestió de professorat "sempre es va actuar conforme al que regula la norma bàsica que regula la dotació de professorat en l'educació pública, és a dir l'Orde de Plantilles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento