Comunitat Valenciana

Una startup valenciana llança un geolocalitzador de mascotes que cuida de la seua salut i ensinistra amb ultrasons

  • La startup valenciana Gosi, situada en la Llançadora d'empreses de la Marina Reial de València, ha desenvolupat un dispositiu geolocalitzador de mascotes que permet a més supervisar la salut i l'ensinistrament amb ultrasons dels animals de companyia.
Startup per a ensinistrar mascotes
Startup per a ensinistrar mascotes
GOSI
Startup per a ensinistrar mascotes

Es tracta d'un collaret intel·ligent resistent a colps i submergible que permet tindre localitzada sempre la mascota, gràcies a un dispositiu GPS i a una connexió Bluetooth que estan enllaçades a una aplicació mòbil. A través d'esta app, l'usuari rep i controla tota la informació sobre la seua mascota, en temps real, segons ha informat la startup en un comunicat.

A diferència d'altres dispositius, Gosi és el primer geolocalitzador per satèl·lit que no utilitza xarxes de telefonia mòbil, sinó una xarxa alternativa, eliminant així els costos mensuals per a l'usuari. El seu abast per a la cerca de l'animal és il·limitat, mentre que els dispositius que funcionen únicament per bluetooth limiten la seua cobertura a un màxim de 40 metres, segons ha explicat.

Amb l'objectiu d'iniciar la producció i comercialització d'este dispositiu, Gosi llançarà durant tot el mes de març una campanya de crowdfunding en la plataforma Kickstarter, per a capitalitzar el projecte i eixir al mercat nacional i internacional.

Esta startup s'ha marcat com a objectiu recaptar 35.000 euros que contribuiran a sufragar els costos de producció i comercialització del geolocalizador, que explica ja amb el suport de centres veterinaris, associacions d'animals i adiestradores canins.

La idea del projecte va sorgir quan María Jorques, CEO de Gosi, va perdre al seu gos Martín durant diversos dies, per la qual cosa va decidir dissenyar un dispositiu perquè les mascotes no s'extraviaren.

Només a Espanya hi ha més de 5,4 milions de gossos censats i més de 3,8 milions de gats, segons dades del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient i més de 10 milions de mascotes es perden a l'any en el món, d'acord amb el National Council on Pet Population & Society of Animal Welfare Administration.

"EXPERIÈNCIA MOLT ANGOIXANT"

Segons ha destacat Jorques, "amb este projecte, la nostra prioritat és que la mascota estiga sempre segura i sana i el seu amo, tranquil ja que perdre un gos succeïx amb freqüència i és una experiència molt angoixant".

Fabricat íntegrament a Espanya, este GPS és el primer amb càrrega sense fil de bateria i amb una autonomia de mes i mig de durada. A més, funciona a prova d'inhibidors i d'hackers.

D'altra banda, l'APP d'este equip delimita les zones en les quals la mascota es pot moure amb seguretat i, en cas de pèrdua, envia immediatament una alerta amb la ubicació exacta i el tracking en el mapa en temps real de per on s'està movent la mascota. Esta APP també recomana "zones pet-friendly" perquè l'usuari gaudiment dels millors llocs amb la seua mascota.

Així mateix, l'APP funciona com a agenda en la qual es registren totes les alertes veterinàries, dates de vacunació, controla el pes i l'exercici recomanat en funció de la raça, pes i edat, entre altres funcions. Pel que fa al seu ensinistrament, corregix i evita els roïns hàbits que puguen adquirir les mascotes mitjançant l'aplicació de la tècnica no invasiva d'ultrasons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento