Comunitat Valenciana

La Generalitat subhasta tres cotxes d'alta gamma de l'anterior Consell i portarà a ferralla l'Audi blindat de Zaplana

  • La Generalitat Valenciana ha tret este dijous a subhasta pública un total de sis vehicles del parc mòbil del Consell, tres d'ells d'alta gamma, utilitzats per presidents i escortes de l'anterior etapa del Govern autonòmic del Partit Popular. A més, destinarà a ferralla l'Audi A8 blindat adquirit en 2001 per més de 302.000 euros com a vehicle oficial de l'aleshores president Eduardo Zaplana, que no arrancava des de 2015.
Els cotxes estaven en desús i van ser adquirits per l'anterior Consell
Els cotxes estaven en desús i van ser adquirits per l'anterior Consell
GVA
Els cotxes estaven en desús i van ser adquirits per l'anterior Consell

Així consta en a licitació que ha publicat este dijous la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), de cara a la subhasta del pròxim dissabte 11 de març.

Entre els sis cotxes figura un Audi A8 adquirit en 2005 per 85.400 euros i que, amb quasi 554.000 quilòmetres, se subhasta per un preu d'eixida de 5.000 euros, al costat d'un Audi A6 mercat per 74.300 euros en 2006 que compta amb més de 251.000 quilòmetres i es posa a la venda per 10.000 euros.

El trio de cotxes d'alta gamma el completa un Audi A4 amb més de 360.000 quilòmetres que es va adquirir en 2005 per més de 63.000 euros i que ara es ven a partir de 4.000. Estos vehicles, que no han sigut utilitzats per l'actual equip de govern, es custodiaven en les instal·lacions del parc mòbil de la Generalitat.

En les dependències també es custodia l'Audi A8 blindat adquirit en 2001 per a ser utilitzat com a vehicle oficial de Zaplana, amb un cost total de 302.055 euros al costat de l'impost especial sobre determinats mitjans de transport blindat, que va ascendir a 31.247 euros.

Este cotxe, que no arrancava des de gener de 2015, es destinarà a ferralla, ja que les despeses que suposaria la seua reparació superen el preu de taxació per a la subhasta i no compensaria la venda, segons la Generalitat.

A més d'estos vehicles se subhastaran altres tres: dos Ford Mondeo, un de l'any 2003 que es ven a partir de 1.000 euros i un altre de 2002 amb un preu d'eixida de 800 euros; així com un Ford Focus del 2003 taxat en 750 euros.

SUBHASTA L'11 DE MARÇ

La subhasta dels vehicles ha sigut convocada per la Conselleria d'Hisenda per a dissabte que ve 11 març, a les 10.00 hores, en el saló d'actes de l'edifici B de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de València.

Amb anterioritat, entre el dilluns 6 i el divendres 10 de març, els interessats a comprar els vehicles podran veure'ls en la seu del parc mòbil de la Generalitat, en horari de matí de 9.00 a 14.00 hores, en el carrer dels Gremis, 6, del polígon industrial Vara de Quart de València. Les visites es faran per grups de 20 persones si hi ha una gran afluència de públic.

El plec de clàusules administratives estarà a la disposició dels interessats fins al dia anterior a la celebració de l'acte de subhasta en la pàgina web del Consell. També podrà sol·licitar-se a través del 012 o dels telèfons 961 613 322 i 961 613 325 per a telefonades des de fora de la Comunitat, o de forma presencial en la seu de la Conselleria d'Hisenda o en les dependències del parc mòbil en horari de 9 a 14 hores.

"PUNT FINAL A l'OSTENTACIÓ"

Amb esta subhasta, el Govern autonòmic pretén posar "punt final a una etapa de fastos i ostentació que es pagava amb els diners de tots els valencians", com ha reivindicat la directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez

"Ja no hi haurà més vehicles de gran luxe per a alts càrrecs amb un cost desorbitat per a les arques públiques. La nostra prioritat és la moderació en este tipus de despeses i administrar amb responsabilitat els recursos públics", ha subratllat.

Així, després de la subhasta, la renovació de la plantilla de vehicles del parc mòbil es durà a terme d'acord a "criteris clars". "Seguint el principi d'austeritat, es farà la mínima renovació possible, només en els casos realment necessaris i quan implique estalvi en costos de manteniment i reparació", ha detallat la responsable de Sector Públic.

A més, la Generalitat tindrà en compte que els vehicles disposen de les funcionalitats necessàries que requerix el seu ús, sense que "en cap cas hagen de ser de luxe o d'altíssima gamma". Finalment, prioritzarà els cotxes fabricats a la Comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento