Comunitat Valenciana

Ajuntament i associacions de veïns criden al “civisme” contra el soroll i el vandalisme en Falles

  • El Govern Local elabora amb veïns i entitats un decàleg de convivència en festes.
  • Insta a respectar els horaris de les revetlles i a evitar la pràctica del botelló en els carrers.
  • Aconsella utilitzar metro i bus quan es puga per a evitar embossos i deixar pas a ambulàncies.
Ofrenda a la Virgen de los Desamparados en las Fallas de 2015.
Ofrenda a la Virgen de los Desamparados en las Fallas de 2015.
V.GUTIÉRREZ/AVAN
Ofrenda a la Virgen de los Desamparados en las Fallas de 2015.

Els problemes de convivència, sobretot relacionats amb el vandalisme contra el mobiliari urbà i amb la instal·lació de carpes i revetlles, que es tradueixen en queixes per sorolls, augmenten de forma exponencial en Falles. Per a tractar de prevenir-los, l'Ajuntament de València ha elaborat, amb la col·laboració d'associacions veïnals, ciutadanes, de consumidors i hostalers, un decàleg de convivència per a aquestes festes en el qual recomana “respecte i moderació”.

El document pretén fomentar “el civisme, el respecte i la convivència” per a aconseguir unes festes “perfectes” i de “qualitat” que es mostren com “una oportunitat sempre abans que com un problema” i fer possible gaudir d'unes celebracions “responsables”. Així ho va manifestar ahir el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, en la presentació de la iniciativa, en la qual també participa la Federació d'Associacions de Veïns.

El Decàleg per a gaudir d'unes Falles responsables estima necessaris “la convivència i el diàleg”, per a aconseguir aquest objectiu i poder gaudir “en pau i amb sostenibilitat” d'unes festes declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Les recomanacions que inclou aquesta proposta estan dirigides a “fallers i no fallers, veïns i visitants” i poden consultar-se en suports com a Programa Oficial de les Falles de 2017. El decàleg es distribuirà també de forma gratuïta entre els ciutadans.

Aquestes recomanacions conviden a cuidar l'entorn i el mobiliari urbà i evitar embrutar la via pública; respectar l'horari d'activitats de les comissions, dels locals d'oci amb la finalitat d'estar en la via pública més temps del necessari” i “ per a respectar el descans dels veïns i veïnes”; seguir en tot moment les indicacions dels bombers, la policia i els voluntaris de Protecció Civil, “especialment en grans aglomeracions”.

Igualment, insta a extremar la precaució en els actes més concorreguts davant possibles robatoris, així com a evitar portar objectes de valor en motxilles a l'esquena i butxaques posteriors de pantalons; a utilitzar petards amb responsabilitat, a usar el transport públic sempre que siga possible per a evitar embossos i a evitar-la pràctica del botelló. Referent a açò, assenyala que cal tenir en compte “els riscos de l'excés del consum de begudes alcohòliques” i demana que en Falles es faça “un consum responsable”.

Una passarel·la sobre l'Ofrena

Una passarel·la elevada permetrà millorar la mobilitat per als vianants durant l'Ofrena de Falles. El consistori instal·larà els dies 17 i 18 de març un pas elevat en la confluència de la plaça de l'Ajuntament i dels carrers Sant Vicent i María Cristina, un dels punts més concorreguts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento