Comunitat Valenciana

Suspenen la pena de presó a l'exsecretari de Canet condemnat per suborn fins que es resolga la petició d'indult

  • La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de València ha acordat la suspensió l'execució de la pena de presó imposada a l'exsecretari de l'Ajuntament de Canet d'En Berenguer, José Antonio Sancho Sempere, fins que el Govern resolga la petició d'indult plantejada pel condemnat, informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Al gener de 2016 l'Audiència de València va condemnar Sancho Sempere a dos anys de presó per un delicte de suborn. Li va imposar també una multa de 7.800 euros. La sentència va ser confirmada pel Tribunal Suprem a finals del passat any.

Una vegada ferma la sentència i abans que la sala li requerira per a ingressar a la presó, el condemnat va demanar la suspensió de l'execució de la pena. La sol·licitud li va ser desestimada pel tribunal.

L'exsecretari de l'Ajuntament de Canet d'en Berenguer va presentar aleshores un recurs de súplica contra esta decisió i va sol·licitar de nou la suspensió a l'espera que el Ministeri de Justícia es pronuncie sobre la seua petició d'indult.

L'Audiència estima ara este recurs per entendre que si executa la pena "pot frustrar la finalitat de l'indult pretès".

L'exalcaldessa de la Pobla de Farnals, Natividad García, també condemnada a dos anys de presó per suborn en la mateixa causa, ha plantejat la mateixa petició. El Tribunal es pronunciarà després de valorar la documentació que ha requerit a la condemnada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento