Comunitat Valenciana

L'IVF obrirà una línia de crèdit per a donar ajudes directes a les empreses afectades per l'incendi de Paterna

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat este dimarts que l'Institut Valencià de Finances (IVF) obrirà una línia de crèdit per a poder articular ajudes directes i immediates a les empreses afectades per l'incendi industrial originat la passada setmana a Paterna (València).
Incendi en una nau de productes químics a Paterna
Incendi en una nau de productes químics a Paterna
CNP
Incendi en una nau de productes químics a Paterna

Així s'ha pronunciat Puig a Milà, on visita la fira internacional del calçat de Milà, en relació a l'ajuda que prestarà la Generalitat a les empreses afectades pel foc, que es va declarar el 8 de febrer en una nau de productes químics en el polígon Font del Gerro i que va calcinar sis naus fins a poder ser controlat dos dies més tard.

Segons ha dit el 'president', a més de les ajudes hi ha una qüestió "estructural" i és "la necessitat de desenvolupar polítiques més importants de seguretat industrial", tal com va abordar el Consell en el seminari celebrat a Sagunt.

Sobre este tema, ha assenyalat que se'n va a engegar un Pla de Seguretat Industrial i ha remarcat que "ara s'ha vist d'una manera més clara encara que és absolutament necessari". En tot cas, Puig ha incidit que "va haver-hi una molt bona resposta per part dels cossos i forces de seguretat, i molt especialment dels bombers", però cal "buscar polítiques preventives amb major intensitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento