Comunitat Valenciana

AMPL 2.- Anticorrupció demana l'immediat ingrés a la presó per als caps de la trama Gúrtel per falsejar Fitur

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita l'immediat ingrés a la presó, sense fiança, per als principals caps de la trama Gürtel: Francisco Correa, condemnat a 13 anys de presó per falsejar les edicions de la fira de turisme Fitur entre els anys 2005 i 2009, dins de la peça 3 del cas Gürtel; Pablo Crespo, considerat el 'número 2' de l'organització i condemnat a 13 anys i tres mesos de presó; i Álvaro Pérez, 'El Bigotes', condemnat a 12 anys i tres mesos de presó, segons ha pogut saber Europa Press.

La fiscal encarregada d'esta peça ha sol·licitat esta mesura en una sèrie de compareixences celebrades este dimarts en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en les quals s'ha citat als caps de la trama per a resoldre la seua situació processal fins que la sentència de Fitur siga declarada ferma.

Francisco Correa ja té retirat el passaport, està obligat a dues compareixences setmanals i se li va imposar una fiança de 200.000 euros per altres peces del cas Gürtel que s'instruïxen o es jutgen a Madrid. Per la seua banda, Pablo Crespo, també té fixades algunes mesures cautelars com les compareixences.

Divendres passat es va donar a conéixer la primera sentència del cas Gürtel dictada pel tribunal valencià, en la qual es condemnava a 11 persones a penes que oscil·len entre els tres i 13 anys de presó. Es va decidir absoldre l'exconsellera de Turisme Angélica Such i un tècnic de l'Administració valenciana, Juan Bover.

Després de conéixer-se la resolució, les defenses dels condemnats van anunciar la seua intenció de presentar un recurs davant el Tribunal Suprem (TS) i sol·licitar, entre altres qüestions, la nul·litat per possible "contaminació" del tribunal.

Malgrat estos recursos i fins que hi haja una resolució ferma, les parts podien sol·licitar l'execució de la sentència, una cosa que s'està produint estos dies. Ara serà el tribunal valencià el que tinga l'última paraula i decidisca sobre este tema el que estime més oportú.

BORSES AMB ROBA

Al llarg del matí, s'està produint tràfec de borses amb pertinences dels compareixents. Així, un parell de persones han traslladat al TSJCV diverses borses amb roba per als caps de la trama Gürtel Francisco Correa i Pablo Crespo.

El primer a acostar estes pertinences al tribunal valencià ha sigut un advocat del despatx que representa el considerat 'número 2' de la trama, Pablo Crespo, qui ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació que este gest pretén "demostrar" que el seu client "no té intenció d'eludir la justícia".

Un quart d'hora més tard, aproximadament, ha acudit al palau de justícia una altra persona que portava també altres tres borses amb roba i que no ha volgut fer declaracions als periodistes. Segons ha pogut saber Europa Press, en l'interior de les borses hi ha roba per a Francisco Correa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento