Comunitat Valenciana

Els partits es mostren “satisfets” per la sentència sobre FITUR i demanen la devolució dels diners

  • Ana Barceló, del PSPV, diu que estan "entristits perquè novament som portada de temes de corrupció lligats als governs del PP".
  • “La justícia confirma que la trama corrupta del Partir Popular va saquejar els fons públics dels valencians”, assegura Fran Frerri, de Compromís.
  • El PPCV ha declarat el seu respecte a les decisions judicials.
Pleno de las Corts Valencianes
Pleno de las Corts Valencianes
FLICKR/CORTS VALENCIANES
Pleno de las Corts Valencianes

Després de conéixer la sentència en la qual s’ha condemnat a l’exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez a 9 anys de presó pels delictes de prevaricació, malversació i suborn passiu per trepijoc en contractes de la Fira de Turisme Fitur, els partits amb representació en Les Corts Valencianes han mostrat la seua satisfacció. Per la seua banda, en el PPCV han declarat el seu respecte a les decisions judicials.

El PSPV, “satisfet”

La diputada i portaveu adjunta del PSPV en les Corts, Ana Barceló, s'ha mostrat "satisfeta" davant la condemna a l'exconsellera 'popular' de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes, que considera "una condemna també al PP, que va vendre la imatge de la Comunitat en Fitur a una de les trames corruptes més grans que ha tingut esta Comunitat, la Gürtel".

Així, ha assegurat que els socialistes valencians se senten hui "satisfets perquè la justícia s'ha pronunciat", però al mateix temps "entristits perquè novament som portada de temes de corrupció lligats als governs del PP, que feien negocis amb una trama corrupta mentre els valencians, aliens a ells, es deixaven la pell per a traure esta comunitat endavant".

Compromís: “Volem que els corruptes tornen els diners furtats”

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha valorat positivament la sentència de la peça separada del cas Gürtel. Per a Ferri “la justícia confirma que la trama corrupta del Partir Popular va saquejar els fons públics dels valencians, arreglant contractes per a enriquir-se. Estes condemnes demostren la existència d’una estructura delictiva del Partit Popular instal·lada en les nostres institucions”.

“La gestió corrupta del PP ha empobrit als valencians i valencianes i encara ens avergonyeix però els tribunals estan posat a cadascú en el seu lloc i el lloc del PP corrupte és la presó. Així i tot no ens conformem només amb la presó, volem que els corruptes tornen els diners furtats”, ha conclòs Ferri.

Podem: “Martínez fou premiada amb la presidència de les Corts”

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana i síndic del grup parlamentari, Antonio Montiel, ha recordat que l'exconsellera va ser premiada amb la presidència de les Corts Valencianes pel llavors president de la Generalitat, Francisco Camps, precisament com a "agraïment per la mateixa gestió per la qual ara la condemnen els tribunals".

El representant de Podem ha destacat que la sentència posa de manifest la prevaricació, la malversació i el trepijoc de contractes en els anys daurats del PP i ha indicat que la primera sentència de les moltes peces que componen el cas Gürtel "confirma les vergonyes de tota una època".

"Com a tanta gent cridem en els carrers, no eren casos aïllats, era corrupció organitzada des del si del propi PP", ha asseverat. Així mateix, ha incidit que hui comença el 18 Congrés del PP i ha retret que este partit "no tinga cap intenció de fer autocrítica per la corrupció".

El portaveu de Podem ha advertit que a més de la condemna penal "les valencianes i valencians mereixen recuperar els diners que tota esta gent ha robat". També ha incidit que Podem ha promogut en les Corts la creació de l'Agència de prevenció contra el frau i la corrupció, institució sobre la qual hui ja s'ha obert el termini per a triar director, "perquè fets així no puguen tornar a repetir-se".

Ciutadans: “Encara queda molt per veure"

El portaveu de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha assegurat que "la sentència corrobora que el PP valencià ha funcionat com a trama mafiosa perfectament coordinada".

"Tractes de favor, malversació de cabals públics, clientelisme, prevaricació, suborn i una infinitat de delictes que, per desgràcia, han sigut la tònica en els últims anys a la Comunitat Valenciana", ha lamentat Marí, al mateix temps que ha recordat que "solament és la primera peça de Gürtel, per la qual cosa encara queda molt per veure".

Sobre este tema, ha considerat que "la presidenta actual del PP, Isabel Bonig, com a màxima representant del partit, ha de donar explicacions i demanar perdó als valencians" i ha criticat que "en lloc d'això, Bonig seguirà proposant debats de banderes i identitats amb els quals tracta de dividir els valencians i posar una cortina de fum a la corrupció del PP".

"El PP pretén enganyar als ciutadans agafant la bandera de la valenciania, quan en realitat, han estat saquejant les arques públiques", ha afegit el representant de la formació taronja a través d'un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento