Comunitat Valenciana

World Press Photo 2016 arriba a València amb la missió de cridar l'atenció sobre els refugiats

  • Estarà oberta al públic fins al pròxim 12 de març en la Fundació Chirivella Soriano.
  • Reuneix un centenar d'imatges que resumeixen els esdeveniments més significatius de 2015.
  • La millor foto de 2015 ha sigut per a 'Hope for a New Life' ('Esperança per una nova vida').
© Sergey Ponomarev - Reporting Europe's Refugee Crisi
© Sergey Ponomarev - Reporting Europe's Refugee Crisi
© SERGEY PONOMAREV
© Sergey Ponomarev - Reporting Europe's Refugee Crisi

La prestigiosa exposició fotogràfica World Press Photo arriba a la ciutat de València -on s'inaugura este divendres i estarà oberta al públic fins al pròxim 12 de març en la Fundació Chirivella Soriano- per a donar visibilitat al drama que pateixen els refugiats amb una campanya específica titulada 'Podries ser tu'.

La mostra de fotoperiodisme reuneix un centenar d'imatges que resumeixen els esdeveniments més significatius de 2015. Es tracta de la cinquena edició del certamen, que organitzen Doctornopo i la Fundació Chirivella Soriano amb el suport de Fundació Banc Sabadell, que en esta ocasió vol cridar l'atenció i reflexionar sobre la situació dels refugiats i dels desplaçats en tot el planeta, expliquen els seus impulsors.

Per això, gràcies a un acord amb la Comissió d'Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR PV), baix el lema 'Podries ser tu', s'han programat visites guiades i activitats paral·leles que abordaran esta problemàtica present en totes les societats.

D'esta forma, dos persones refugiades residents a València, Mem Hassaf (Síria) i Claudina García (Colòmbia), al costat de l'equip de didàctica de la Fundació Chirivella Soriano, realitzaran recorreguts guiats per l'exposició en els quals explicaran les seues vivències i els seus punts de vista sobre el fenomen del desplaçament.

Este serà també el tema central de les activitats paral·leles de la mostra: dos taules redones i un seminari protagonitzats per refugiats i experts, que se celebraran en el Col·legi Major Rector Peset. La primera d'elles, el 16 de febrer, tractarà sobre la vulneració de drets econòmics, socials, culturals i ambientals (DESCA) de les persones refugiades.

Tractament de la informació

La segona, prevista per al 2 de març, abordarà la persecució per orientació sexual (LGTTBI) i l'asil des de la perspectiva de gènere. Finalment, l'11 de març, es desenvoluparà un seminari sobre el tractament de la informació referida a refugiats, migrants i desplaçats, dirigida a professionals de la comunicació.

La World Press Photo compleix la seua 59 edició a tot el món, en les quals han participat prop de 83.000 imatges de quasi 6.000 fotògrafs de 128 països diferents. Cada any, el certamen premia les millors obres gràfiques que reflectisquen la realitat periodística del moment.

La millor foto de 2015 ha sigut per a 'Hope for a New Life' ('Esperança per una nova vida'), de l'australià Warren Richardson, que va ser presa en la frontera entre Sèrbia i Hongria. La imatge, en blanc i negre, reflecteix com un nadó passa per un forat a través de la barrera que separa els dos països, dels braços d'un home als d'un altre, en un moment de gran tensió pel tancament de fronteres als refugiats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento