Comunitat Valenciana

La Policia escorcolla una propietat a Bétera en una operació relacionada amb l'IVAM

  • S'emmarca dins d'una peça secreta decretada per la titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de València, encarregada d'investigar les suposades irregularitats.
  • Estan investigats Consuelo Ciscar, els que van ser subdirectors d'Administració i Finances, Gestió Interna, Publicacions, i la Tècnic Artística, així com un empresari.
  • S'investiga la possible comissió per part de Ciscar d'un delicte de malversació, que implica destinar a usos aliens a la funció pública els cabals o efectes públics.
L'exdirectora de l'IVAM Consuelo Ciscar
L'exdirectora de l'IVAM Consuelo Ciscar
Europa Press
L'exdirectora de l'IVAM Consuelo Ciscar

La Policia ha escorcollat este dijous una propietat a Bétera (València) en una operació relacionada amb les presumptes irregularitats en l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) durant l'etapa de l'exdirectora del museu Consuelo Ciscar, segons ha pogut saber Europa Press.

Esta operació s'emmarca dins d'una peça secreta decretada per la titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de València, encarregada d'investigar les suposades irregularitats.

Els agents han acudit este matí a una propietat de Bétera i han sol·licitat a l'Administració valenciana poder utilitzar els magatzems de l'IVAM en cas de trobar en els escorcolls practicats objectes de valor que necessitaren ser custodiats, tal com han indicat a Europa Press fonts coneixedores del procés.

En esta causa estan investigats, al costat de Ciscar, els que van ser subdirectors d'Administració i Finances del centre d'art, Juan Carlos Lledó; de Gestió Interna, Juan Bría; de Publicacions, Norberto Martínez; i Tècnic Artística, Raquel Gutiérrez, així com un empresari, l'administrador de Valsatrans i Logística de l'Art, Enrique Martínez.

La jutgessa recordava en un acte recent que en el procediment s'investiga la possible comissió per part de Ciscar d'un delicte de malversació, que implica destinar a usos aliens a la funció pública els cabals o efectes públics posats al seu càrrec en raó de les seues funcions i, per tant -agregava-, directament relacionat amb la comissió de tal delicte, ho és la possible adquisició amb fons públics (o per altres vies de naturalesa delictiva) d'obres d'art no incorporades al fons del museu (però sí incorporades al patrimoni de la investigada o una altra persones pròximes) o bé el pagament amb càrrec tals fons de servicis o subministraments aliens a l'IVAM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento