Comunitat Valenciana

L'empresa on s'ha iniciat l'incendi de Paterna diu que el fum no ha superat els índexs de toxicitat

  • "complien amb tots els requisits legals"
Columna de fum en l'incendi de Paterna
Columna de fum en l'incendi de Paterna
CONSORCIO BOMBEROS VALENCIA
Columna de fum en l'incendi de Paterna

VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

L'empresa Indukern, la companyia química del grup del mateix nom en la nau del qual del Polígon de Font del Gerro a Paterna (València) s'ha originat un incendi este dimecres, ha assegurat que "els tècnics han confirmat que el fum provocat per la combustió del líquid contingut en els tancs no ha superat els índexs de toxicitat".

El director general de la companyia, Daniel Díaz-Varela, ha traslladat, a través d'un comunicat, les seues "més sinceres disculpes per este accident". "Lamentem profundament l'impacte que este incendi ha tingut tant per als habitants de la zona com per a la resta d'indústries del polígon", ha manifestat.

Des de la mercantil assenyalen que, "dins de la gravetat dels fets, els plans d'emergència tant interns com a externs han funcionat correctament" i "solament una persona ha resultat ferida lleu i ha sigut donada d'alta este mateix matí, i la resta de la plantilla i personal de la zona han sigut evacuats amb rapidesa i seguretat".

En estos moments, assenyalen, Indukern "seguix treballant amb els equips d'emergència i les autoritats de la zona per a col·laborar en tot el que siga necessari i els agraïx a tots ells, així com als seus empleats, la seua ràpida actuació i professionalitat". La companyia també ha iniciat una investigació per a aclarir el succeït.

L'incendi que ha tingut lloc este matí ha afectat de manera important tant a les oficines com al magatzem de la Divisió de Química Industrial d'Indukern a Paterna, que ocupaven 9.000m2 i havien sigut renovats recentment. També ha afectat algunes empreses veïnes, per la qual cosa Indukern reitera les seues disculpes.

Els magatzems d'Indukern, subratllen, contenien productes químics líquids tipus hidrocarburs i alcohols i "complien amb tots els requisits legals per a l'emmagatzematge d'este tipus de substàncies".

CONTINUÏTAT Al NEGOCI DE QUÍMICA INDUSTRIAL

Segons assenyala Díaz-Varela: "Volem traslladar a tots els nostres empleats, clients i proveïdors que la voluntat d'Indukern és reposar-se com més prompte millor d'esta situació i donar-li continuïtat al nostre negoci de Química Industrial".

La Divisió de Química Industrial d'Indukern es dedica a la comercialització d'un ampli portafoli de productes químics per a la majoria de sectors industrials entre els quals destaquen: detergents i cosmètica, pintures i vernissos, tractament d'aigües i superfícies, química bàsica i farmàcia, tèxtil, arts gràfiques, plàstics, etc. La Divisió té presència a Paterna des de 2005. En total, la seua plantilla en esta localitat està integrada per 30 empleats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento