Comunitat Valenciana

Oltra mostra la seua sorpresa per l'anunci del Partit Popular de portar a Europa el Pativel

  • Oltra es pregunta per què el PP trasllade aquesta qüestió a Europa quan la Comunitat ha sigut "probablement la regió europea que més queixes”.
  • Segons ella, podrien aprofitar i anar "de pas" al Banc Europeu d'Inversions (BEI) i explicar "on estan els col·legis que havien d'haver construït".
  • Sobre el decret de plurilingüisme, ha ressaltat que "no obliga a ningú" perquè els centres que volen quedar-se com estan es poden mantenir.
Mónica Oltra a la roda de premsa posterior al ple del Consell.
Mónica Oltra a la roda de premsa posterior al ple del Consell.
GVA
Mónica Oltra a la roda de premsa posterior al ple del Consell.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha mostrat aquest divendres la seua sorpresa davant l'anunci del PP de portar a la Unió Europea (UE) el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) i ha remarcat "el que ens està costant quan anem a la UE que no ens tinguen per uns pirates com perquè ara vagen els que han creat aquesta mala fama, i més en termes urbanístics".

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en conèixer les intencions del PP de la província de València, que justifica la seua decisió en "els errors cartogràfics, l'absència d'un informe de sostenibilitat econòmica, la inseguretat jurídica en la qual deixa als veïns afectats i l'amenaça que suposa per al turisme valencià" del citat pla. 

Oltra ha qüestionat que el PP trasllade aquesta qüestió a Europa quan la Comunitat Valenciana ha sigut "probablement la regió europea que més queixes ha tingut en la Comissió de Peticions per la regulació urbanística de l'antic govern" i "els atropellaments que va patir la gent" amb aqueixa política "pensada perquè uns quants ‘amiguetes’ donaren ‘pelotazos’"

Ara, ha dit, que mantinguen que el Pativel genera inseguretat jurídica "és per a fer-se-ho mirar". Al seu judici, podrien aprofitar i anar "de pas" al Banc Europeu d'Inversions (BEI) i explicar "on estan els col·legis que havien d'haver construït" amb els fons que es van destinar des d'aquest organisme i que no han sigut executats fins a l'arribada del nou Consell. 

"Què van fer amb aqueixos diners? Bonig podria anar allí i explicar-li al BEI què van fer amb els diners per a construir col·legis", ha subratllat la portaveu de l'Executiu valencià.

Decret plurilingüe

D'altra banda, respecte a l'anunci dels 'populars' de portar als tribunals el decret de plurilingüisme, Oltra s'ha preguntat per què el PP diu "no" al fet que els xiquets "tinguen competència lingüística en castellà, valencià i anglès" i ha ressaltat que el decret "no obliga a ningú" perquè els centres que volen quedar-se com estan, amb el model actual que ve de l'etapa del PP, es poden mantenir.

Això sí, ha ressaltat la vicepresidenta, aquells centres que vulguen avançar poden fer-ho. "Em semblen molt curiosos els partits com el PP que volen prohibir les coses, que no accepten l'ampliació de drets de les persones. Quin problema té el PP en què hi haja centres que volen avançar", ha agregat. 

Així mateix, ha incidit que aquest decret "no obliga a ningú però obri la porta a molta gent" i ha resolt: "Supose que els molesta que s'òbriga la porta a la cultura i a la competència lingüística".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento