Comunitat Valenciana

Ribó advoca per una solució tècnica de consens que permeta tocar les campanes amb menor intensitat de so

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha advocat este dimecres per buscar una solució "tècnica" i de "consens" que permeta seguir escoltant les campanes de la ciutat però baixant la intensitat del seu so per a complir amb els nivells màxims que marca la llei.
Campanario de San Nicolás
Campanario de San Nicolás
ALBERTO SÁIZ /AVAN
Campanario de San Nicolás

Així ho ha manifestat este dimecres després de visitar les obres del carril bici, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en ser preguntat pel "descontentament" en el gremi de campaners, després que el consistori haja decidit suspendre els tocs regulars en els campanars de la parròquia de Sant Nicolau i altres esglésies del centre de la ciutat, davant les denúncies veïnals pel soroll, i en aplicació de l'Ordenança Municipal contra la Contaminació Acústica aprovada en 2008.

"Nosaltres no tenim res contra les campanes. A mi m'encanten", ha assegurat el primer edil, però "per desgràcia, tenim unes lleis, lleis que va fer el PP, sobre contaminació acústica i quan una emissió fixa emet per damunt del que permet la llei estem obligats a complir la llei", ha puntualitzat.

D'esta manera, ha apel·lat al "diàleg" per a trobar una eixida perquè també "s'ha d'entendre que hi ha veïns que han protestat, que han presentat denúncia, que han anat al Síndic de Greuges i nosaltres ens devem a una sèrie de lleis". Açò sí, en el cas de Béns d'Interés Cultural (BIC), com és el campanar del Micalet, hi ha una excepció, ha precisat.

POSSIBILITATS TÈCNIQUES

Per a açò, ha apostat per solucions tècniques en els seus sistemes elèctrics que permeten mantindre el to de les campanes "mantenint els nivells màxims de sonoritat". Així ha apuntat la possibilitat de baixar la intensitat de les bovines elèctriques, baixar l'impuls i la massa del martell que pica la campana o fins i tot esmorteir amb algun tipus de funda el martell. "Hi ha solucions tècniques i els campaners, ho hem estat parlant, ens han dit que és possible, per tant, anem a buscar-la", ha animat.

"Nosaltres estem disposats a treballar a la recerca d'una solució de consens però els que toquen les campanes han d'entendre que si hi ha una llei, se'ns presenta una denúncia i el Síndic de Greuges ens commina a actuar, hem d'actuar", ha avisat.

"Totes les solucions que puguem trobar perquè es complisca la llei i es puguen tocar les campanes de forma normal, a nosaltres ens pareix perfecte", doncs al seu entendre, "les campanes són un ens que ajuda molt el funcionament de la ciutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento