Comunitat Valenciana

Empleats de Lafarge es tanquen en l'ajuntament de Sagunt (València) per a demanar explicacions sobre el seu futur

  • Uns 40 empleats de la fàbrica de ciments Lafarge porten tancats des d'ahir a la nit en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt (València) per a demanar al govern municipal "explicacions" sobre la renovació del permís d'ocupació de muntanya pública, que caduca al desembre d'enguany, i que precisen per a continuar amb el funcionament de l'empresa.
Protesta de trabajadores de Lafarge en el pleno municipal de Sagunt
Protesta de trabajadores de Lafarge en el pleno municipal de Sagunt
LAFARGE
Protesta de trabajadores de Lafarge en el pleno municipal de Sagunt

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press, el president del Comité d'empresa, Félix Vélez de Guevara, qui ha remarcat que la protesta "no és un empipament d'un dia per a un altre", sinó que estan "molt preocupats" per la falta d'informació que des de l'Ajuntament de Sagunt se'ls està donant sobre la renovació de la concessió.

En este sentit, ha explicat que el seu objectiu és continuar tancats fins que algun membre del govern municipal els reba i els done "explicacions" sobre com va la tramitació. "No demanem que s'aprove cap llei, sinó que ens donen explicacions sobre com va l'expedient", ha remarcat Vélez de Guevara qui ha insistit que romandran en el saló de plens fins a obtindre alguna resposta.

Segons ha explicat, la Conselleria de Medi ambient havia emès quatre informes favorables a la continuïtat de l'empresa, però des del consistori municipal s'han mostrat reticents perquè al·leguen que el temps d'ocupació dels terrenys públics "s'ha sobrepassat" i volen "crear un paratge natural" en eixa zona.

Per açò, ha denunciat que l'alcalde del municipi "ha manipulat" la celebració del ple extraordinari convocat per al 17 de gener en el qual es votaria esta qüestió perquè "va dir que l'instructor havia paralitzat l'expedient durant un mes i que, per tant, el ple no podia pronunciar-se".

No obstant açò, ha remarcat que ells tenen constància que "açò no és cert" perquè l'expedient "no està paralitzat" i el que hi havia en eixe moment era una sol·licitud de suspensió de Medi ambient.

PROTESTA

Davant d'esta situació, ha explicat que en el ple d'este dimarts el Comité d'empresa va demanar informació, però la "negativa" del consistori va fer que els treballadors acordaren tancar-se fins a obtindre respostes.

D'esta manera, ha subratllat que seguiran allí en grups de 10-12 persones, per a no perjudicar el normal funcionament de l'empresa, en senyal de protesta fins a ser rebuts per algun membre de l'executiu municipal perquè, de moment, "ningú ens ha dit res", ha lamentat.

MÉS DE 700 LLOCS DE TREBALL EN PERILL

Vélez de Guevara s'ha mostrat "molt preocupat" amb la situació perquè ha advertit que si no resol "ràpid" i hi ha una solució "no tindrem matèria primera per a fabricar ciment" i el tancament de la planta suposaria la pèrdua d'uns 250 llocs de treball directes i uns 500 indirectes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento