Comunitat Valenciana

Educació segueix treballant per a aclarir l'agressió a Villena i no hi ha cap hipòtesi confirmada

  • El conseller d'Educació ha demanat deixar treballar als professionals per a "aclarir què va passar".
  • "S'està coordinant molt bé el treball des de les institucions implicades tant per part dels educadors socials com els psicòlegs", assegura.
  • Per a evitar este tipus de casos, ha indicat que s'han implantat coordinadors d'igualtat i convivència a tots els centres i formació "molt potent".
Vicent Marzà
Vicent Marzà
EUROPA PRESS
Vicent Marzà

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha assenyalat este dimarts que encara no hi ha una hipòtesi confirmada sobre l'agressió d'un menor a diversos companys de classe a l'IES Las Fuentes de la població alacantina de Villena. Per esta raó, ha demanat deixar treballar als professionals per a "aclarir què va passar".

Així ho ha indicat Marzà als mitjans de comunicació, després d'assistir a un esmorzar informatiu del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, en ser preguntat sobre el succés ocorregut divendres passat en un institut de Villena on un menor va agredir diversos companys amb un arma blanca.

Sobre esta qüestió, el titular d'Educació ha indicat que les institucions implicades en el cas segueixen treballant perquè "cap de les hipòtesis a les quals es va arribar està confirmada". "El més important és treballar amb els alumnes per a tornar a la normalitat", ha remarcat.

"De moment estem deixant treballar als professionals amb els alumnes i s'està coordinant molt bé el treball des de les institucions implicades tant per part dels educadors socials com els psicòlegs de la Conselleria i de la resta d'institucions per a aclarir què va passar", ha explicat Marzà.

En este sentit, ha puntualitzat que des del seu departament s'està intentat treballar "tranquil·lament" per a intentar que el centre educatiu puga "tornar a la normalitat". "És un fet dur i xocant i volem que la gent que ho va viure torne a la seua normalitat i a les classes i que es puguen recompondre de les seqüeles psicològiques que puguen tindre", ha insistit el conseller.

Marzà ha destacat l'actuació "molt ràpida i eficaç" dels actors implicats perquè va suposar que l'agressió "no anara a més" com "podia haver sigut". Per tant, ha subratllat que estan "molt contents" de l'actuació que es va portar a terme.

En este sentit, ha indicat que des d'Educació s'han posat en marxa mesures per a evitar este tipus de casos en les aules com la implantació de coordinadors d'igualtat i convivència a tots els centres educatius valencians i formació "molt potent" per a "anar millorant a poc a poc".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento